• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

155 2.0 TS 16V

• Autor wątku Autor wątku Mdx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
o tak:

naread.png

oki już wiem co to ślimak ;)

Ciekawe, czym spowodowana jest ta różnica w naszych dolotach...

Też mam ślimaka. Poprzednik go zdjął i łapała powietrze zza lampy, ja założyłem i wyszło na plus:) Teraz łapie tam gdzie powinna czyli na wlocie rury z numerem 1, z grilla.

ja mam tak jak kolega MDX czyli jakbym chcial to wywalic to mam wywalic caly ten tlumik drgan rozumiem, oznaczony numerem 4 na zdjeciu czy tylko tego slimaka wychodzacego z niego pozdr

hej

rowerzysta zaparkował sobie na moim bagażniku. Już jestem po oględzinach rzeczoznawcy więc lampa niedługo zostanie zmieniona :)

Pozdrawiam

Tłumik drgań oznaczony czerwoną strzałką

I jak się jeździ bez tego tłumika?
Bo mój jest się rozłazi na dwie części (można skleić) i ma dziurę na dole, więc zastanawiam się czy go czasem nie zdjąć.

EDIT:

A gdzie można kupić taki zestaw? Czy nie koliduje z lewą podłużnicą? Którędy się puszcza te rury: pod/nad podłużnicą a dalej przed czy za chłodnicą? Ja pod podłużnicą mam reduktor od LPG, więc jeśli to ma iść dołem to będę musiał kombinować... Jeszcze jedno pytanie: dolny otwór w obudowie filtra jest owalny. Jak go połączyć z rurą z tego zestawu (na rysunku wygląda ona na okrągłą)?

Ostatnia edycja:
A gdzie można kupić taki zestaw? Czy nie koliduje z lewą podłużnicą? Którędy się puszcza te rury: pod/nad podłużnicą a dalej przed czy za chłodnicą? Ja pod podłużnicą mam reduktor od LPG, więc jeśli to ma iść dołem to będę musiał kombinować... Jeszcze jedno pytanie: dolny otwór w obudowie filtra jest owalny. Jak go połączyć z rurą z tego zestawu (na rysunku wygląda ona na okrągłą)?

Jest to orginalny zestaw dolotu z 8V. Rura jest okrągła Ale z obudowy wychodzi taka przejściówka z owalnego na okrągłe.

wygląda bardzo ładnie kolorek ładny troszkę te felgi mi nie pasują i brak na klapie małego spojlerka co nadaje jeszcze bardziej sportowe zacięcie tego samochodu:)

Odświeżam temat. Alfa dalej śmiga jak ta lala ;-) Wrzucam parę fotek z wypadu do Zakopanego.

Licznik pokazuje teraz 160kkm i mam nadzieję, że szybko nie straci swojej dobrej kondycji. Ostatnio wymieniłem przednie amortyzatory na bilstein b4 oraz nowe klocki trw. Stare firmy fomar poszły na śmietnik (nie polecam), moje mikody ledwo przetrwały te twarde jak kamień klocki, co widać na zdjęciu poniżej:

Nic dodać,nic ująć!155 to jest TO!bardzo fajnie wygląda,nawet na tych felach...

Piękny ten kolor, jest u mnie zaraz po czerwonym i chyba nawet czarna tak mi się nie podoba jak ten niebieski:)

żałuję, że nie znalazłem w Zakopanym, żadnej ręcznej myjni, bo alfa na zdjęciach brudna jak diabli :-(

Alfa pieknie się prezentuje!

Mdx, czy te zdjecia robiłeś na drodze z bukowiny tatrz. do przejścia granicznego?

Mdx, czy te zdjecia robiłeś na drodze z bukowiny tatrz. do przejścia granicznego?

Dokładnie :-) Piękne widoki, ale najlepsze co tam jest to zakręty! Amorki nowe bardzo dobrze się sprawdziły, niestety gorzej wypadły klocki trw i mikody bo już po paru minutach rajdowej jazdy śmierdziały jak cholera.

Zacząłem się zastanawiać nad czymś takim:

co wy na to ?

Amortyzatory
Powrót