[155] 155 16v T.Spark NERO Grega

Gregu155

Nowy
Auto
AR 147 JTD 8v
Witam przedstawiam moja trzecią już 155 tym razem wybór padł na 16v.Zdjęcie0453.jpgZdjęcie0454.jpgZdjęcie0452.jpgZdjęcie0449.jpgZdjęcie0450.jpgZdjęcie0451.jpgZdjęcie0455.jpgZdjęcie0458.jpg Kupiłem ją od klubowego kolegi i nie moge mieć żadnych pretensji do poprzednich właścicieli jeśli chodzi o dbałość o podzespoły mechaniczne. Można by troszkę pokręcić nosem na temat pewnych nazwijmy to tjuningowych modyfikacji...ale powoli wychodzimy z tego. Czarne szyby z przodu przez które w nocy nic nie widziałem, wydech nie do końca zrobiony tak jak bym chciał...no ale nie mam co narzekać. Przy zakupie auta dostałem komplet ori kluczyków z pilotem, klucz code, kilka innych dokumentów i co najważniejsze książeczkę gdzie były wpisywane naprawy w 155 od 140000 czyli po serwisowe. Tak więc wszystko jak na dłoni. Na tą chwilę ma 235 050 a do 2006 roku jeździła jeszcze na pełnym syntetyku :D. Jest obniżona -40mm Voghtland. Trochę dużo ale świetnie się prowadzi+rozpórka. Hehe miskę już raz spawałem :/ Kółka na lato 16 cali azevy czarne. Na zimę na stalówkach ale będę reanimował stare felgi na kolor biały lub ciemno czerwony... i one posłużą mi na zimę.

tak szczególnie wykładzina podłogi... Środek będzie zmieniany, albo na taki sam welur albo cosik innego zobaczymy...

myślę że przy jasnym zostanę mam drugi komplet w o niebo lepszym stanie :D Nawiasem mówiąc do tej pory pluję sobie że Sikor155 w swojej bordowej miał jasną skórę i sprzedał za małe pieniądze :/

Fajnie widzieć kolejnego kanta w dobrych rękach, powodzenia i cierpliwości przy pracach:)

Super kolor, fajnie, że kolejna 155 u dbającego wlaściciela !

Na tą chwilę ma 235 050 a do 2006 roku jeździła jeszcze na pełnym syntetyku :D.
Jest sporo opinii, że olej o lepkości 5W40 pozwala TS'owi 16V na sporo dłuższe życie (bezpanewkowe).

Fajna Alfa. Kolejne 155 cieszy oko. Rozpórkę masz konkret. Od dawna posiadasz tę 155-kę Gregu??? Jak z korozją i nadwoziem, wszystko OK???

Ostatnia edycja:
Fajna Alfa. Kolejne 155 cieszy oko. Rozpórkę masz konkret. Od dawna posiadasz tę 155-kę Gregu??? Jak z korozją i nadwoziem, wszystko OK???

Tą mam od Października chyba nie pamiętam... Karoseria jak i podwozie BD stan, widać ze wcześniej były robione tylne błotniki, prawy est kijowo spasowany wystaje poza bryłę auta tj. drzwi.
Moja pierwsza SZESNASTKA i na razie sprawdza się odpukać bezproblemowo... Jak dbasz tak masz. Chociaż zawsze moim marzeniem był dłubnięty 8v :D

Powiedz nam jaka jest różnica według 8V jeśli chodzi o przyspieszenie i jak ci się jezdzi po przesiadce z 8V:)

po pierwze to zmawiam ze dwie zdrowaśki przed każdym odpaleniem t.sa hehehe. 16v jest bardziej zadbane od tych 8v które miałem, obie były z gazem, delikatnie mówiąc zaniedbane. Powiem tak że 144 a 150km nie ma różnicy tyle że ta ciągnie do czerwonej kreski...druga srawa że ta gazu nie widziała...a to dużo i od niej staję się zwolennikiem pb lub on...gaz nie...w skrócie zawsze coś się działo...W mrozy paliła od strzała. Nie pamiętam żebym dwa razy kręcił. Leje zawsze 98 oktanów. Brzmi trochę inaczej...jak dla mnie 16v ryczy a 8v gada..nie wiem czy mnie zrozumiecie ;) Może to też zasługa stożka w Szesnastce.
Powiem ta że nie brał bym 16v tle że mam 8v na części i jak coś przekładka... najpierw chciał bym tylko podszykować 8v... zobaczymy...Na razie jeździ i będzie jeździć odpukać :D. A obroty ...w 8v przy 100 km./h miałem 3tyś obr. a w 16v jest 2400-2500 na piątym biegu oczywiście...

Ostatnia edycja:
wydech tutaj rzeczywiście kompletnie nie gra z samochodem...

w 155 najładniej wygląda podwójna rurka ...wiem co mówię bo widziałem na własne oczy i rewelacja...fanie by wyglądało jak by była końcówka po obu stronach...:)

w 155 najładniej wygląda podwójna rurka ...wiem co mówię bo widziałem na własne oczy i rewelacja...fanie by wyglądało jak by była końcówka po obu stronach...:)

tzw. duplex miałem taki raggazzona w 156 v6 dzwięk super i wygląd... jest to do zrobienia w 155??? ja mam całą prawą stronę od spodu osłonięte...zbiornik itd.

Ale szczerze zastanawiałem się nad dwururką z końcówkami ku górze, Sikor155 miał taki w v6.

Ale szczerze zastanawiałem się nad dwururką z końcówkami ku górze, Sikor155 miał taki w v6.
a to też świetnie wygląda..zobacz sobie na alfę Artas on też ma podwójny wygiety doi góry...

Eeee tam pojedyńczy owal jest lepszy w 155 niz dwurura, każdy ma swój gust:D

16v to bardzo dobry silnik. większość krytykujących zapomina, ze nasze silniki mają przejechane co najmniej tyle ile wskazuje licznik... czyli dużo :)

Amortyzatory
Powrót