• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] 147 GTA Sołtysa

Ostatnio na instagramie widziałem relację jak odpalali 156 GTA po roku stania. Odpaliła za pierwszym razem i jeździ aż miło.

Ostatnio na instagramie widziałem relację jak odpalali 156 GTA po roku stania. Odpaliła za pierwszym razem i jeździ aż miło.
Nie napisałem że wszystkie mają takiego focha . Oby jak najmniej ale jednak się zdarza .

Komputer naprawiony w firmie Elektronika Jacek Grabowski. Potrzebne były dwa podejścia ale się udało. W międzyczasie zanim komputer był w naprawie udało mi się zakupić drugi komputer używany ,dostosować immo i uruchomić samochód. Jestem więc szczęśliwym posiadaczem dwóch ECU. Jakoś pewniej się jeździ z zapasowym komputerem w bagażniku :D

Jaki był u ciebie objaw padniętego sterownika?bo moja dzisiaj pojechała do serwisu na lawecie,a nie mogłem podpiąć się komputerem

U mnie tak samo brak komunikacji z ECU mrugająca kontrolka ecu i w rytm mrugania terkotanie przepustnicy. Oprócz tego błąd immobilizera i VDC.

W ASO sterownik około 5 tysi pewnie . W razie czego dzwoń do Grabowskiego. Widzę że plaga jakaś spadła na komputery w GTA ostatnio. Chyba z 5 przypadków ostatnio zaobserwowałem. Nikt nie podejmuje się naprawy hybrydy. Ja wysyłałem mu kompa dwa razy bo za pierwszym razem coś mu nie poszło i dopiero za drugim razem naprawił. Zanim wyslesz warto żeby ci jakis elektronik zczytał dane z twojego komp (eprom i flesh chyba tak się to nazywa) gdyby sie uszkodził podczas naprawy to żeby było co wgrac do nowego lub używanego .

Akurat ko-kar nawet nie podjął tematu a nawet przy pierwszym telefonie gość powiedział mi że mają takie komputery za 750 zł skonfigurują pod auto ale żeby wpierw sprawdzić instalację. Przy drugim telefonie stwierdzili że jednak nie mają nic takiego a te komputery to hybrydy i to jest nie naprawialne. Obdzwoniłem chyba z 5 firm które się reklamują i tylko Grabowski w ogóle chciał rozmawiać bo też najpierw chciał mieć u siebie samochód ale w końcu dał się przekonać . Na temat ko-karu również mam bardzo dobrą opinię wiele razy naprawiali nam komputery jednak z hybrydą do GTA nie poradzą nic.

Jest też firma w Ciechanowie,Vayer. Reklamują się że naprawiaja sterowniki hybrydowe,też można zadzwonić i popytać

Vayer też tylko stwierdził że to hybryda,tego sie nie naprawia :D mimo że reklamują się że naprawiają. Może obudowy naprawiają :D

Grzesk a Ty gdzie zawiozłeś swoje auto? Jakieś wieści już masz ?

Ostatnia edycja:
Ja z mojej strony mogę polecić bezpośrednią konkurencję Pana G. z piaseczna.. Miałem przyjemność u tego Pana naprawiać tzw. kasetę do Volvo FH12.. koszt u Pana G. 2000zł i komputer zdechł po pół roku wg. Pana G. z Naszej winy więc z gwarancji nici..

GLOBAL MOTO SERVICE Bartłomiej Okoń

adres:
ul. Stefana Bryły 3/380
02-685 Warszawa
telefony:
tel. (22) 647 36 69
kom. 660 711 669
kom. 604 060 729

Jest to firma w domu ale legalna, wystawia faktury itp.. Gość jest niesamowity w kwestiach napraw ecu itp.. Pracuje w tej firmie syn i ojciec.. Padniętą kasetę od tego Volvo przywieźliśmy do tego Pana.. akcja szok.. naprawił w jeden dzień.. dołożył elementy z własnej jakiejś używki (wymienił te które przepalone były w naszej) i poskładał to do kupy.. ustalił przyczynę usterki, załatwił to i policzył sobie ułamek ceny Pana G. bo niecałe 500zł.. także polecam przedzwonić popytać..

Ja z mojej strony mogę polecić bezpośrednią konkurencję Pana G. z piaseczna.. Miałem przyjemność u tego Pana naprawiać tzw. kasetę do Volvo FH12.. koszt u Pana G. 2000zł i komputer zdechł po pół roku wg. Pana G. z Naszej winy więc z gwarancji nici..

GLOBAL MOTO SERVICE Bartłomiej Okoń

adres:
ul. Stefana Bryły 3/380
02-685 Warszawa
telefony:
tel. (22) 647 36 69
kom. 660 711 669
kom. 604 060 729

Jest to firma w domu ale legalna, wystawia faktury itp.. Gość jest niesamowity w kwestiach napraw ecu itp.. Pracuje w tej firmie syn i ojciec.. Padniętą kasetę od tego Volvo przywieźliśmy do tego Pana.. akcja szok.. naprawił w jeden dzień.. dołożył elementy z własnej jakiejś używki (wymienił te które przepalone były w naszej) i poskładał to do kupy.. ustalił przyczynę usterki, załatwił to i policzył sobie ułamek ceny Pana G. bo niecałe 500zł.. także polecam przedzwonić popytać..

Dobrze że taki temat się pojawił ,każdy następny będzie miał łatwiej. Pan G wg mnie jest trochę zakręcony ,po pierwszej naprawie gdy wszystko nie działało tez twierdził że u niego wszystko działało na stole, ale poprawił ,koszty wysyłki i odsyłki wziął na siebie. Dla mnie ważne że naprawił kosztowało mnie to 1000 plus 80 wysyłka.Gwarancja pół roku. Dobrze że jest alternatywa ,ja znalazłem tylko pana G. dlatego tez go polecam. Obdzwoniłem kilka firm jakie znalazłem na necie ,reklamujących się że naprawiają hybrydy i za każdym razem słyszałem "to jest nienaprawialne".

Cześć Sołtys,

Mam do Ciebie małe pytanie związane z zabudową GTA na 1.9 JTD, gdzie udało Ci się zdobyć tylne błotniki? Odłożyłem sobie troszkę na zrobienie mojej Alfy i obecnie jestem na etapie kolekcjonowania części.

Narazie mam u znajomego mojego mechanika,auto chodzi ale tylko na wolnych obrotach,czaruje dalej:/

Cześć Sołtys,

Mam do Ciebie małe pytanie związane z zabudową GTA na 1.9 JTD, gdzie udało Ci się zdobyć tylne błotniki? Odłożyłem sobie troszkę na zrobienie mojej Alfy i obecnie jestem na etapie kolekcjonowania części.

Kupiłem wszystko od jednego gościa oprócz zderzaków.

Felgi DOTZ 19" 225/35 zakupione do GT które obecnie jest u lakiernika postanowiłem przymierzyć do GTA. Z każdą godziną coraz bardziej zaczynam się przekonywać i chyba zostaną już w czerwonej :) a GT zostanie skazana na BL 2 ??? Zobaczymy.Zdjęcie robione kosiarką na szybko po myciu.

Załączniki

• gtt.jpg
    gtt.jpg
    32.7 KB · Wyświetleń: 118
  • gta.jpg
    gta.jpg
    32.5 KB · Wyświetleń: 109
Amortyzatory
Powrót