• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] 147 GTA Sołtysa

Widzę po fotce obok spidera/gtv że nawet ori lampy mają te przypadłość do parowania.. myślałem że może ori xenon lepiej wykonali.. ale tu jednak loteria.. to czyli trzeba uszczelnić swoje lampki i tyle :D

btw. piękna ta czerwień

Widzę po fotce obok spidera/gtv że nawet ori lampy mają te przypadłość do parowania.. myślałem że może ori xenon lepiej wykonali.. ale tu jednak loteria.. to czyli trzeba uszczelnić swoje lampki i tyle :D

btw. piękna ta czerwień

To jest para na tej fotce z żółtą gtv/spider ;) znam to niestety z mojej fury.. u mnie problem rozwiązuje zdjęcie zaślepek reflektorów pod maską.. wtedy w ogóle nie parują.. ale robię tak tylko kiedy auto stoi żeby odparować to co się nazbiera.. bo w czasie jazdy boję się że woda mi tam wleci po prostu np. w deszczu czy coś..

Nie mam czasu zdjąć lamp i wysyłać do Oskara bo podobno już ogarnął jakiś patent na to ale auto musi jeździć..

Też miałem problem z parującą lampą. Okazało się ze winna jest uszczelka w dekielku. Była miejscami wyszczerbiona. Naprawiłem to i mam spokój.

Dokładnie to jest para,wody zbiera sie bardzo dużo.Rozbierałem i kleiłem lampe juz dwa razy ,nawet dekielek osadziłem na masie uszczelniajacej i skreciłem i nadal gdzies woda sie dostaje. Narazie załamałem ręce,zwłaszcza że zbliza sie koniec sezonu i alfa wyląduje w garażu pod kocykiem do wiosny więc nie mam parcia aby z tym walczyć.Jest to mega denerwujące ,samochód umyty wypicowany a lampa wyglada jak w starym gracie. (nie chciałem pisać golfie :D)

Ja mam niestety to samo i zalało mi tak przetwornice :/ Widze ze z Żywca jestes , jezdzisz moze na spoty do Sfery ? P.S. Piekne GTA

Ja mam niestety to samo i zalało mi tak przetwornice :/ Widze ze z Żywca jestes , jezdzisz moze na spoty do Sfery ? P.S. Piekne GTA

Jak napisał Bartek częściej spoty jeżdżą do mnie ostatnio :D Spotykamy sie od czasu do czasu w Żywcu (śledź temat Żywiecki) lub do Sfery w piątki ale dawno tam nie byłem z braku czasu. Może nawet w niedzielę coś się uda .

Tomek, spróbuj wysuszyć ją suszarką, to że uszczelniłeś to plus ale też i minus bo jeśli lampa miała gdzieś wilgoć to po uszczelnieniu nie ma to gdzie uciec, także niekoniecznie gdzieś się musi do niej lać woda.

Tomek, spróbuj wysuszyć ją suszarką, to że uszczelniłeś to plus ale też i minus bo jeśli lampa miała gdzieś wilgoć to po uszczelnieniu nie ma to gdzie uciec, także niekoniecznie gdzieś się musi do niej lać woda.
Była suszona i nadal to samo ewidentnie woda sie gdzies wlewa bo jest jej bardzo dużo. Niestety trza rozbierać,a chęci nie ma :D

GTA zrobiło pierwsze kilometry w tym roku.Pierwsza przejażdżka w tym roku bardzo dużo mnie kosztowała.Samochód stał 5 mcy bez akumulatora. Po przejechaniu 10 km padła centralka silnika. Koszty powrotu do życia około 2000 zł. Naprawa Ecu u Grabowskiego w Piasecznie . Koszt 1100 jednak po założeniu centralki nadal to samo. Udało mi się zakupić drugi sterownik używany i alfa wróciła na drogę. Teraz walczymy z Grabowskim o naprawę macierzystej centralki lub zwrot kasy. Ach te alfy :) Po przewertowaniu kilku forów w internecie dochodzę do wniosku że 147 GTA nie lubi długich postojów zwłaszcza bez baterii. Kilka takich samych przypadków odnotowano.

tak;) Ale nie widzę zebyś sie zapisał na spot Busso Panie! Trzeba ją przedmuchać;)

LukeMazur W tym tygodniu się okaże czy dam radę bo szykuje mi się wyjazd i wracam końcem maja. W razie czego obserwuje temat :)

Amortyzatory
Powrót