• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] Większa moc w 146 ?

• Autor wątku Autor wątku DRAGON2020
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    moc
D

DRAGON2020

Guest
Szukam odpowiedzi na temat zwiększenia mocy silnika w 146 moze ktos doradzi co zmienic co kupic i ile to bedzie kosztować
I oczywiscie o ile wzrośnie moc silnika

Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-09-06, 21:58
Proszę o podawanie prefixu przed tematem

A nie lepiej wsadzić 2.0 TS ? ;) albo 1.7 16V boxera bo tak to naprawde koszta są duże

Alez oczywiscie ze mozna zrobić przekładkę:) ale mnie interesuje zwiększenie mocy w 1.6

No rozumiem tylko wziekszenie mocy przekroczy swapa i nie wiem czy bedzie taka moc jak w 2.0 TS ...

Panowie ja naprawde rozumiem ze mozna zrobić przekładkę:) ale moje pyt jest troche inne:)

no wiec nikt nic sensownego nie napisal :P coz pozostaje dalej czekac na ciekawe propozycje :roll:

DRAGON2020 napisał:
no wiec nikt nic sensownego nie napisal coz pozostaje dalej czekac na ciekawe propozycje

Propozycja robak#21, jest jak najbardziej sensowna, tak naprawdę powinieneś na początek określić ile chcesz na te modyfikacje wydać pieniędzy :P , pewnie dostał byś bardziej konkretne propozycje. Po za tym powiedz jaki wzrost mocy Cię interesuje ???
Jeśli chcesz wydać do 1000 zł, zmień sobie standardową puszkę filtra na filtr stożkowy z doprowadzeniem zimnego powietrza oraz separacją od komory silnika, następnie odetkaj wydech i ustaw parametry sterownika, zyskasz do 2-7 KM mocy ale w znaczący sposób możesz przesunąć max moment obrotowy w niższe strefy obrotów.

Wiec tak: Narazie nie chce zwiększać mocy w mojej ar (brak funduszy) zadałem takie pyt bo interesuje mnie jak zwiększyć moc i ile to kosztuje mysle ze w niedługim czasie cos bede działał w tym temacie wiec dobrze by bylo cos nieco wiedziec :)

Amortyzatory
Powrót