[145] panowie niebiescy a Alfy :)

z tymi naklejkami to jest przypal. kumpel ma naklejke przyklejona tak ze wycieraczka troszke ja przesłania :D i kazali mu zerwac i nakleic na nowo <lol> a wszyscy wiedza ze taka naklejke mozna wyrzucic do kosza :D

no i gdzies tez czytalem ze musi byc widoczna i tablica i naklejka

Podstawą do mandatu z fotoradaru jest widoczna tablica, lub jeżeli nie jest - naklejka, pod warunkiem że jest możliwość dokładnej jej odczytania. Fotoradary robią zdjęcia których jakość wystarcza do odczytania naklejki.

Fotoradary robią zdjęcia których jakość wystarcza do odczytania naklejki.
to chyba u Ciebie są takie fotoradary bo sam mam mandat za fotoradar z Wa-wy a mnie tam nie było :D
Biorąc pod uwagę że zdjęcie było takiej kiepskiej jakości że tablicę można było ledwo rozpoznać, bardziej widoczne były naklejki że to firmowy samochód... a kto siedział w środku to już wcale nie było widać... to nie uwierzę że nawet mistrz photoshopa tego zdjęcia nie wyciągnie tak aby odczytać numer z naklejki na szybie...

a druga sprawa to ja nie chcę zrywać naklejki z szyby tylko przykleić zamiast przedniej rejestracji kolejną :D. A do wydziału komunikacji mogę podejść i powiedzieć że mi zniszczono tą naklejkę i zakupić nową :P
poza tym przez cały czas jak mam AR zatrzymano mnie do kontroli 2 razy to średnio raz na rok przypada... Chyba zaryzykuję taką zmianę :)

ja tez dalem na bok i jest git :D a naklejka na szybie jak najnizej zeby wycieraczka mogla przykryc w razie czego :P:P

to chyba u Ciebie są takie fotoradary

U mnie czy nie u mnie jakie to ma znaczenie??? Widziałem kilka zdjęć z fotoradarów i sam dostałem jedno, nie pamiętam, z trasy piotrków - wrocław i jakość jest doskonała. Na miniaturze która ci przyślą szczegółów nie widać ale rozdzielczość jest tak duża że w powiększeniu wersji elektronicznej odczytasz nawet napisy na koszulce a o zapietych pasach nie wspominając.

ja tez dalem na bok i jest git :DP

A mógłbyś wrzucić fotke przodu auta? bo też jestem zainteresowany przekładką tablicy na bok. A pod ramke tablicy dałeś jakąś podkładke? bo widziałem w 156 jak jest na boku to jest taka podkładka

Tak na szybko zrobiłem zdjęcie swojej i przerobiłem w photoshopie. Sorry za jakość ale zdjęcie robione pod wieczór komórką i do tego nie jestem wirtuozem photoszopa. Ale widać z grubsza jak to wygląda. Mi się podoba, a w domu wszyscy powiedzieli, że seryjnie jest lepiej.

1ef5f2215e2f9eb9.jpg

Hehe dobre. Że nie pomyślałem o virtualu:) Jak tak patrze to coś mi nie pasuje:) Ale zobaczymy reakcje innych.

Ostatnia edycja:
No, kiepsko wygląda w 166 na boku. Nie wiem jak u was, ale ja mam jakas dokładke pod ramką zeby równo ładnie przylegała na przodzie.

Nie wiem jak u was, ale ja mam jakas dokładke pod ramką zeby równo ładnie przylegała na przodzie.

No ja właśnie nie mam żadnej podkładki tylko ramkę przykręconą bezpośrednio do zderzaka:(

Ewidentnie to nie trzyma się kupy, w dodatku zasłania halogen. Ja wolałbym zostawić na środku jeśli chodzi o 166.

Pozwoliłem sobie zmienić w Photoshopie rejestrację jakieś Alfy z otomoto:
IMO, rejestracja na boku wygląda dobrze.

beztytuucdeyps.jpg

Ta moja też jest zrobiona tylko w photoshopie. Zasłania halogen, bo przeniosłem ja na szybko, żeby można było zobaczyć jak to wygląda. A co do podkładki, też mam taką pod tablicą.

a ja gdzies czytalem ze tablica rejestracyjna MUSI byc zamontowana w miejscu przewidzianym przez producenta. wiec upierdliwy policjant moze sie czepiac jak ktos przelozyl z srodka na bok. w 156 nie ma tego problemu bo tam producent przewidzial na boku.

a ja gdzies czytalem ze tablica rejestracyjna MUSI byc zamontowana w miejscu przewidzianym przez producenta. wiec upierdliwy policjant moze sie czepiac jak ktos przelozyl z srodka na bok. w 156 nie ma tego problemu bo tam producent przewidzial na boku.

no wporzadku, tylko jak kolega wytlumaczy to gdy ludzie zakładaja spoilery i albo calkowicie wyrzucaja tablice albo daja ja tak nisko ziemi ze iskry sie sypia :D powinien byc przepis regulujacy gdzie tablica ma byc. zawsze podczas kontroli mozna ja szybko przekrecic 3 minuty i gotowe a potem i tak na bok powedruje :) poki co w kodeksie nie ma nic, ale tak to prawda policjant moze sie czepic zalezy :)

w tym ferrari chyba wogule nie zakladal bym tablicy z przodu no bo kto mnie dogoni ?? :D

Mi się zdaje że mało który policjant będzie wiedział że 166 przed FL miała blachy na środku. Niektórzy nawet mylą 166 z 156. Ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę że powinienem mieć tablice z boku bo tak mają 156:)

Amortyzatory
Powrót