• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] dobór felg

• Autor wątku Autor wątku wilczasty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przed zmianą felg nie było hałasu ?
Podmień lewą na prawą na chwilkę i sprawdź.

no to przód na tył ;)
Pierwsze co to myślałem, że łożysko.

Ostatnia edycja:
można tak? bo oponki kierunkowe są założone.
Oczywiście przed założeniem felg nie było hałasu

ja myślę, że do BMW albo golfa który ma kapcie wystające poza nadkola to może i ok.
Widzisz szerokość? 9cali. To nie do naszego auta.

na Allegro te felgi widziałem tylko w rozstawie na 5 śrub a tu proszę... śliczne są!

noo ta alfa z polski nie pochodzi :D ciekawe czy by tak poszedl na zamiane?? :) a ja gdzieś widziałem takie felgi :D i to na sprzedaż :) niestety były tylko 1 dzień :(

kolego Wojtas a co sie z opona w lewym tyle stało ze na takiej fajnej czerwonej Alfina dzisiaj stała ?? :) pozdrawiam ;)

thing lookaj co znalazlem ALFA ROMEO 145, 146 FELGI ALUMINIOWE 15" (640099500) - motoAllegro i to na nasz rozstaw

Dzwonilem - felgi ponoc proste i co do ceny mozna sie dogadac:). Gdyby ktos kupil teraz moje Zenderki 16" to bym sie nie zastanawial:).

kolego Wojtas a co sie z opona w lewym tyle stało ze na takiej fajnej czerwonej Alfina dzisiaj stała ?? :) pozdrawiam ;)

Jadąc sobie w niedziele do reala, miałem przygodę... ominąłem coś na drodze wyglądającego jak mały woreczek z czymś w środku, zauważyłem w ostatniej chwili, podjeżdżam pod real, wysiadam z Alfy i słyszę syczy coś... :mad: dobrze ze miałem dojazdówkę w bagażniku, po ściągnięciu koła okazało się że mam coś wbitego w oponę, wygląda jak gwóźdź, muszę w tygodniu wybrać się do wulkanizacji :/

loco gdybyś miał do stalówek to dawno już byś z nami nie rozmawiał :)
Musisz mieć dłuższe śruby, do alusów.

no wlaśnie ze sruba od alu jaka mam jedna szpilke bo ukrecili mi gwint w piaście i niestety jedna sruba w przedniej feldze jest wieksza ale na długość jest krotsza niż pozostałe... mam tez jedna ktora wydaje sie byc dłuzsza od innych az za dluga ;/ wiec nie wiem czy sa to śruby idealnie pod alu czy do stalówek. ale auto fabrycznie wyjechało na alusach wiec chyba dali tam inne sruby:D (jeszcze koła nie zgubiłem) <lol> ptfu ptfu ptfu ;)

Jak pięknie wygląda 146 na nich:

79.jpg

Ja też mam pytanie o ET :
-czy fiatowskie felgi z odsadzeniem 43 będą pasować do 145-tki ?
(której ET wynosi 49,5) ?

o tych śróbach pływających czytałem że ponoć tak ;) napewno jest to bezpieczniejsze niż dokręcanie śrób na hamca sposobem "a jednak wejdzie" :/zresztą było to gdzieś na forum już pisane ;) dobrze poszukaj :P

Amortyzatory
Powrót