• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] dobór felg

• Autor wątku Autor wątku wilczasty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wilczasty

Guest
http://allegro.pl/item546770550_felgi_aluminiowe_toyota_oryginal_15.html
upatrzyłem sobie te felgi z oponami na allegro.
Czytałem już wiele wątków ale chciałem się upewnić.
Czy da radę bez większych problemów (stosując śruby pływające i pierścień centrujący) zamontować te felgi do mojej 145?
Byłbym wdzięczny za odpowiedzi.
Jeżeli wątek jest powielony, poproszę serdecznie o przeniesienie go.

pozdrawiam!

ktoś już nawet wsadzał rozstaw 4x100 bez śrób i podobno było ok ;)
Felgi powinny pasować, tylko nie wiem czy ET będzie ;/

ja jezdziłem 146 dwa sezony na alusach 4x100 ibez zadnych srób plywajacych i nic sie nie działo a czasem zdarzało sie ze jechałm "troche" ponad przepisowe 90;p

no to dobrze wiedzieć.
Teraz tylko zostaje to ET
Tylko nie wiem czy 800zł to nie za dużo :)

Te które podałeś w pierwszym linku są bardzo ładne i pewnie auto dobrze się łądnie prezentować.

A ja wogóle ich nie widzę w Alfie, szczególnie ten korek jak w chińczykach. Ale ważne że Tobie się podobają. Pomyśl jednak na pływającymi śrubami, niby w 99% nić się nie stanie na sztywnej śrubie, ale Tobie może trafić się ten 1%. Poszukaj tego tematu o śrubach i sam podejmij decyzję.

Ja kupilem swoje 16" ZENDER za 750 zł. Można znaleźć tylko trzeba poszukac i troche czasu poswiecic na to.

zender-LeMans.jpg

Co do rozstawu 4x100 wejdzie bez pływaków. Grunt to odpowiednie ET.

no mnie sie podobają ale..
Popatrzcie na opony
2x 195
2x 205

wolałbym jednak mieć wszystkie jednakowe

16...podziwiam za odwagę ;p ja mam 16 i już drugi sezon próbuje je zamienić na 14/15 bo jak na nasze drogi to za mała wnęka jest w 146 ......a moze ktos chce sie zaminic???;>

nie jezdzisz audi quattro zeby ci byly wszystkie takie same opony potrzebne. szczerze te felgi zadna rewelacja. wazny jest otwor centrujacy czy jest wiekszy niz centrowanie w alfie (chyba 57mm). a swoja droga nie wyobrazam sobie zalozyc felgi 4x100 bez srubek plywajacych. przeciez jak przykrecasz zwyklymi tam musza byc niezle naprezenia. to nie stalowki ze pilnikiem wyorasz ten 1mm. ale wiadomo kazdy ma swoje podejscie aq jak wiadomo w polsce mozna wszystko:|

Amortyzatory
Powrót