[145] dobór felg

• Autor wątku Autor wątku wilczasty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Opony radzę zmienić na nowe ale felgi bardzo ładne.

no opony mają jeszcze 5-6mm więc na jeden sezon dadzą radę.. chyba?

spokojnie na dwa

Zależy jak jeździsz, ja dojeżdżam do pracy codziennie, na ten przykład zimówki założone w połowie listopada nie maja już połowy bieżnika. W mojej ocenie jeszcze jedna zima i koniec. Z letnimi mam tak samo. Zuzywaja się bardzo szybko.

ciekawe czy to ustrojstwo proste jest i nie bije podczas jazdy. No ale tego już ze zdjęć się nie dowiem. A o prawdę też trudno w dzisiejszych czasach.
Opony chyba zmienię, bo jakoś ta firma mnie nie przekonuje :)

Zależy jak jeździsz, ja dojeżdżam do pracy codziennie, na ten przykład zimówki założone w połowie listopada nie maja już połowy bieżnika. W mojej ocenie jeszcze jedna zima i koniec. Z letnimi mam tak samo. Zuzywaja się bardzo szybko.

racja, ja jeżdżę spokojnie i mało także mi by wystarczyły, ale jeśli kolega pisze że ma pieniążki na nowe to jak najbardziej :)

Ostatnia edycja:
pieniążki mam? Średnio :-D
tylko w razie potrzeby bym wymienił

facet wycofał się z transakcji :/

No więc pewnie będe zmuszony kupić coś z rozstawem 4x100.
Powiedzcie mi, jakiego ET muszę szukać aby móc pierścieniem centrującym dopasować go do alfy?
najlepiej jakbyście podali wszystkie które można zmienić na "nasz".
Będę wdzięczny

widzę, że ET38 ma wiele aut.
Jednak średnicę podają różne..
więc, na co patrzeć?

Ja jak kupowałem alusy tez podpytałem co z rozstawem i ET .
I przychylam się do tezy, że rozstaw powinien być taki jak podaje fabryka a ET ja mam o jeden numer większy i jest BD . (tylko cisza bo misiek się dowie) troche szerszy jest rozstaw kół i autko na zlocie w slalomie szło jak po sznurku O.

a da radę do alfy założyć felgi z osadzeniem ET30 czy będzie problem?

wnt146 chodzi Ci czy założysz? Czy będą dobrze wyglądały na alfie?
ludzie zakładają ten rostaw na 4x98 i jakoś jeżdzą bez problemów, jeśli chodzi o wygląd to nie podobają mi sie.

felgi aluminiowe alu 4x100 vw volkswagen golf polo (561095530) - Aukcje internetowe Allegro a takie będa pasowały do 146
wiem ze rozstaw śrób 4x100 pasuje, tylko bedziesz musiał załozyc sruby pływajace. jesli chodzi konkretnie o te felgi z linku który podałeś to nie wiadomo jakie maja ET. ja mam z ET37 i nic nie przyciera i jesli mnie pamieć nie myli to moga mieć chyba nawet ET49,5 (tak jak mają oryginalne fele od AR 146) wiec pole manewru jest dośc spore

Manewrow jest duzo w gore ale w dol juz nie. Przy ET 35 i szerokosci 7'' juz trze, wiec tylko ET 35 z szerokoscia 6,5'' mozna kupowac wg mnie Et 30 na pewno bedzie tarlo o blotniki. Lepiej kupic wieksze Et i w razie czego zalozyc dystansy bo jak kupisz za male to juz nic nie zrobisz.

Amortyzatory
Powrót