Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Nie na przepływkę tylko na moc - ujemny wpływ jak będzie bez pomysłu położony. Widziałem niedawno taki u mechanika w 147ce złom edition, ale stożek miała- zaraz za chłodnicą, super
![]()
Raczej takie coś - wkładka do oryginalnej puszki bo akurat dolot w TS jest całkiem sensowny fabrycznie.
http://www.rallyshop.pl/images/aukcja_allegro/filtry/foto/dedykowane/030CF249090.jpg
Na przepływkę podobno jak się przesadzi z olejkiem do psikania filtra to są legendy że może być zły wpływ. Ale ktoś tak miał ?
Ja ostatnio patrzyłem (mam powyższą wkładkę psikaną olejkiem) i przepływka suchutka, nie robię przebiegów dużych ale to już kilka tys km czysto torowej jazdy więc cośby już było widać czy czuć pod palcem na plastiku wokół czujników, a nie ma.
Ja mowa o swap'ie , to chyba najprościej to zmienić auto, żeby jakiś konkretny efekt był. Temat przewija się od kiedy fora różnie Alf śledzę , czyli jeszcze przed Alfaholikami. I teraz dopiero PIERWSZY chya imtm coś konkretnego i działającego zrobił. Były jakieś kompresory, turba ale dziwnym trafem ślad po nich zaginął , jakieś tłoki z pourywanymi pólkami czy potopione itd. Nie znam się, ale widzę że to nie jest żadne hop siup. Ze swap'ami to samo , jak ktoś sam się tym zajmuje to pokazywały się przypadki udanych . Ale zleć mechanikowi, powodzenia.. pół roku jak nie więcej bez auta a później powroty na poprawki i dopracowywanie. Łatwo się mówi "swap". A gdzie zawias, hamulce , skrzynia...

Uuuu, ten filtr Noviteca to słabe rozwiązanie. Podczas jazdy w tym miejscu jest piekło. Dźwięk będzie ale mocy raczej nie. Przy takiej temperaturze powietrza na dolocie, sterownik będzie zdrowo cofał zapłonMa wpływ na przepływke.
Olejek osadza sie na czujniku i ten zaczyna świrować. Mi mokry stożek załatwił przepływke ( dokładnie czyjnik temp. ) w 5000km.
Stożek zaraz za chłodnicą był m.in w zestawie Noviteca.
![]()
Skrzynia biegów nie dodaje mocy...Masz krótsze przełożenie końcowe a tym samym większą siłę napędową na kołach. Mam jeszcze odchudzone koło zamachowe. Ono też nie dodaje mocy, ale podczas rozpędzania silnik nie musi pokonywać momentu bezwładności koła. Różnica odczuwalna tylko na 1 i może 2 biegu z racji na większą dynamikę zmian obrotów silnika.Ile taka skrzynia może dodać? 5km czy nawet nie?