A co ma benzyna do MA? Na wtryski tłoki to tak ale MA to moim zdaniem tylko olej.
Auta masz od nowości? Jeśli nie to mogą to być tzw wymiany przez poprzednich właścicieli jak mówi książka i aso, 10-15 tyś to jest za dużo. Ja gdy kupiłem mimo gw wymianę odrazu zrobiłem, olej czarny jak smoła, niestety większość tak robi co rok lub 15tyś. Już jestem po 3 wymianie i zaczyna się pomału oczyszczać. Jeśli tego typu wymiany moja lub twoja miała wcześniej szkody mogły już powstać i teraz częsta wymiana już nie uzdrowi MA. Bardziej dążę do w miarę oczyszczenia silnika i wymiany docelowo będę robił co koło pół roku, nie stosuje płukanek. Teraz z selenii będę przechodził na millersa.
Na yt jest koleś profesor chris fajnie omawia MA także zaznacza że patent jest niemal genialny gdy MA steruje zaworami ale jest właśnie czuły na jakość oleju, tam są tłoczki metalowe bez żadnych uszczelek spasowane do siebie jak tłok w cylindrze. I oczywiście to do regeneracji się nie nadaje. U mnie 60tys i na razie jest spokój, padnie to płakał nie będę wymienię sobie raczej sam. Później dopiero można mówić o dbaniu o moduł. No i wówczas gdy kupujący wie o tym i kupuje nowa giulie, nie czekać co mówi książka i aso tylko po 2-3 tyś pierwsza.