• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Demontaż radia 159

pafka będę wdzięczny za foty zaczepów. Jutro będę dalej z tym walczył, ale mam wrażenie że zaczepy u mnie mogły zostać uszkodzone przez fachowców z ASO jak montowali zestaw głośnomówiący.

Haha, tyle problemów przez te zmieniarki

Klucze imbulsowe też się dobrze nadają
Ja użyłem torxów :)

Skoro mówimy o problemach przez zmieniarki...
Dzisiaj montowałem swoją, i niby się udało. Czyta pliki, ale z dziesięciu albumów widzi tylko 2, a w tych dwóch nie wszystkie pliki... Próbowałem to jakoś rozgryźć, ale w międzyczasie... chyba padł mi akumulator, hehe. Tzn. mam nadzieję, że to tylko akumulator, i że nie narobiłem sobie poważniejszych problemów.
A tak myślałem, żeby nie brać się za to 13-go w piątek ;-)

Ja użyłem torxów :)

Skoro mówimy o problemach przez zmieniarki...
Dzisiaj montowałem swoją, i niby się udało. Czyta pliki, ale z dziesięciu albumów widzi tylko 2, a w tych dwóch nie wszystkie pliki... Próbowałem to jakoś rozgryźć, ale w międzyczasie... chyba padł mi akumulator, hehe. Tzn. mam nadzieję, że to tylko akumulator, i że nie narobiłem sobie poważniejszych problemów.
A tak myślałem, żeby nie brać się za to 13-go w piątek ;-)
U mnie navi widziało niby 10 folderów, ale nie odtwarzało żadnego , pomogła zmiana pendrive-a, widzi pięć folderów i odtwarza wszystko.

U mnie navi widziało niby 10 folderów, ale nie odtwarzało żadnego , pomogła zmiana pendrive-a, widzi pięć folderów i odtwarza wszystko.
No właśnie też liczę, że zmiana pendriva pomoże, choć próbowałem też na karcie sd, i było podobnie, ale nie jestem pewien czy te same foldery czytała zmieniarka co przy pendrivie.

A tak z ciekawości, to na jakim pendrivie Ci odtwarza te 5 folderów?

Także kupiłem klucze do wyjęcia radioodtwarzacza,mam fabryczne radio z czterema otworami i trochę się pomęczyłem żeby je wyjąć ale udało się,trzeba po włożeniu kluczy,nie koniecznie bardzo głęboko rozchylić je na boki,nie do środka i w miarę możliwości ciągnąć do siebie.teraz wyjęcie zajmuje mi 30 sek. Może ktoś wie jak zdemontować oryginalną kieszeń radia,jest przymocowana dwoma widocznymi wkrętami po bokach ale coś jeszcze ją musi trzymać i to dobrze.Przymierzam sie do włożenia nieoryginalnego radia z dvd 7 cali.Będę wdzięczny za informację.

No a mi właśnie na Kingstonie 4GB widzi tylko te 2 foldery, ale fakt, że mam na tym penie mały bajzel, więc może to dlatego...

Pisałem już o tym we właściwym temacie.
Teraz peny i karty są na tyle tanie że można kupić i przeznaczyć tylko do zmieniarki

pafka będę wdzięczny za foty zaczepów.
Jak naładuje mi się do jutra akumulator (a już się ładuje), to będę w aucie i zrobię te foty.
I bardzo ważne jest też to co napisał Romek - po włożeniu drutów w otwory, trzeba je ścisnąć do środka, i takimi ściśniętymi wyciągać radio. U mnie to bardzo ładnie poszło.

---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

Pisałem już o tym we właściwym temacie.
Tak, wiem - czytałem :)
Dlatego to, że nie czyta tego mojego pendriva to nie jest problem. Martwi mnie natomiast, że nie czyta też tak jak powinna karty, na której mam tylko muzykę, i tylko w folderach CD01 do CD10. Zobaczymy czy jutro coś pozytywnie się wyjaśni dla mnie w tym temacie.

Martwi mnie natomiast, że nie czyta też tak jak powinna karty, na której mam tylko muzykę, i tylko w folderach CD01 do CD10. Zobaczymy czy jutro coś pozytywnie się wyjaśni dla mnie w tym temacie.

Im więcej GB na karcie tym więcej czasu zmieniarka przeszukuje całą zawartość.

Koledzy chyba poległem, próbowałem dzisiaj różnych kombinacji z gwoździami lecz bez powodzenia. Podejrzewam ze mogę mieć te zaczepy uszkodzone i zastanawiam się jak mogę dostać się do radia inną drogą. Mam nadzieje że zdjęcia od pafki rzucą trochę światła na ten temat.

Mam nadzieje że zdjęcia od pafki rzucą trochę światła na ten temat.
Zdjęcie niestety dopiero jutro, bo tak rozładowałem akumulator, że jedna noc nie wystarczyła by go naładować...
Ciekawy jestem czy to zdjęcie Wam cokolwiek pomoże, bo ewidentnie coś macie nie tak - blokady powinny być spokojnie wyczuwalne przy wprowadzaniu drutów...

Amortyzatory
Powrót