• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Giulia w 2014?

a TY Pafka chyba kupisz co? No bo na co sie z Brerki przesiądziesz?
Jak bym miał kasę to na 100%, ale nie jako następcę Brery, ale dodatkowo :)
Jednak niestety w sprawach finansowych obecnie w zastraszającym tempie dołuję, więc póki co pozostaje mi tylko o tym pomarzyć.

A właśnie przed chwilą rozmawiałem z Geordie'm m.in. na temat co byśmy sobie kupili gdybyśmy mieli na zbyciu 200 tys PLN. No i stwierdziłem, że obecnie naprawdę nie ma takiego auta które chciałbym kupić. Ale powiedzmy za rok, już będzie :)

Bardziej jestem ciekaw czy oferta AR na Amerykę zatrybi i sprzedaż tam bedzie na zadowalającym prezesa poziomie .

Prezesa poziom zawsze zadowoli ;). Gorzej z akcjonariuszami... Ja obstawiam, że szanse na to, żeby zatrybiło tam i tutaj są raczej niewielkie. Albo tu, albo tam.

Giulia w 2014, jest artykulik w tygodniku motor z 13.02.2012 :)

no może tak być, czają się że.. :) boją się że przegrają w tym segmencie i powtórzy się los 166 którą niemieckie, azjatyckie i szwedzkie zjadły na śniadanie, bo jak ktoś miał ok 150k to nie leciał po Alfe.. a szkoda

W kwietniu 2010 roku zapowiadano, że Giulia pojawi się w 2012. Pół roku temu, w sierpniu, podano, że będzie to koniec 2013 roku. Teraz, że będzie to rok 2014...

albo nie bedzie wcale i za rok dowiemy sie, ze marka AR znika z rynku. Co, niestety, jest możliwe.Nie można utrzymać marki na rynku, nie mając żadnych modeli!! Owszem, sorry, są dwa, jedno bodaj 4 lata od premiery, czyli Mito i Julka.
LANCIA juz znika, bo czym jak nie znikaniem jest przejmowanie modeli Chryslera, lifting i dopinanie loga Lancii na masce? I dwa modele: Ypsilon i Delta tylko. Nie zdziwie się, jak Gulia to bedzie jakiś jeszcze inny Chrysler czy podobna sobaka.

no jeszcze 159 trzyma się dzielnie :) ale już swoje lata ma i Brera oczywiście, Giulia miałaby zastąpić 159

no jeszcze 159 trzyma się dzielnie ale już swoje lata ma i Brera oczywiście
Co masz na myśli pisząc "trzyma się dzielnie"?

I 159 i Brera nie są już produkowane (choć 159 można jeszcze kupić u dealerów), i niestety przyszłość Alfy nie wygląda najlepiej. Giulia najwcześniej w 2014 roku, 4C w 2013. Suv był zapowiadany na koniec 2012 roku, i być może będzie to właśnie najwcześniej wprowadzony model z nowych Alf, choć nie bardzo chce mi się wierzyć w to by miał wejść do sprzedaży jeszcze w tym roku...

ok, 159 zawiesili jakieś 3 miechy temu i na 2012 chcą to auto jeszcze sprzedawać więc ja mówię o nim jeszcze w czasie terazniejszym :) Brera faktycznie to już przeszłość ale nie rozumiem dlaczego, piękne auto, bardzo dobrze się sprzedawało jak na ten segment no i obroniło by się wyglądem na najbliższe parę lat, następcy opóznieni a to jest związane ogólnie z ciężką sytuacją na rynku motoryzacyjnym w europie i chyba mijają czasy lansowania niszowych marek, Fiat skupi się na swoich małych autkach, Lancię wypchnie amerykanom a Alfa będzie miała czasem na zamówienie model 4C i 8C i tyle

Brera faktycznie to już przeszłość ale nie rozumiem dlaczego, piękne auto, bardzo dobrze się sprzedawało
Z punktu widzenia producenta, Brera sprzedawała się słabo - a nawet bardzo słabo. Alfa zakładała, że będzie produkować 20 tys. sztuk Brery rocznie. Przez 5 lat z fabryki wyjechało dokładnie 21 786 sztuk...

Z punktu widzenia producenta, Brera sprzedawała się słabo - a nawet bardzo słabo. Alfa zakładała, że będzie produkować 20 tys. sztuk Brery rocznie. Przez 5 lat z fabryki wyjechało dokładnie 21 786 sztuk...

nawet doliczając do tego wyniku spidera w ilości 12 500 sztuk to nadal mizernie

Amortyzatory
Powrót