Yaro85
Użytkownik
Za 4 felgi dałem 600 zł sam odbierałem miałem blisko
za kołpaki komplet 129 zł + 14 zł przesyłka
Razem 743
Razem 743
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przekładać opony co pół roku na feldze? Niszczenie felg i opon moim zdaniem + trzeba to wszystko wyważyć za każdym razem co niepotrzebnie podwyższa koszty. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia do zakładu na zmiany - robię to przed garażem w jakiś ładny jesienny/wiosenny dzień w ramach hobby. U mnie 4 koła w garażu leżakują ładnie zamocowane w dedykowanym stojaku (poziomo i opony się nie stykają, nie ma na nich żadnego obciążenia na nich, bo podparcie jest za felgę)dlaczego montujecie stalówki na zimę? ja jezdze zawsze na alu, zmieniam opony tylko. Wszystko gra.
Ja jeżdżę na 205/55/R16 w zimie i lecie. Oryginalnie miałem 215/.. , ale te były dość drogie (nietypowy rozmiar?), a zauważyłem jakiś czas temu że oryginalna specyfikacja AR w niższych modelach (ze strony www, wtedy jeszcze dla wersji Progression) podawała 205/55/R16, więc w ciemno w takie poszedłem i nie narzekam.nigdy nie jeżdziłem w zimie na 225/50/17 i trochę się tego obawiam...więc pomyślałem o 215/55/16 bo chyba takie są homologowane do 159.
dowiedz się jakie ma ET, otwór centralny (średnica) szerokość, rozstaw otworów itp. to możesz się albo dowiedzieć od gościa z allegro, albo poszukać specyfikacji do samochodów które wymienił w aukcji, albo po numerze GM który jest na drugim zdjęciu. potem poczytaj cały wątek od początky to sobie sam odpowiesz czy pasuje, bo będziesz kumał ET i inne parametry i na co trzeba zwrócić uwagę.jak jesteśmy przy felgach stalowych to ciekawe czy pasowały by felgi stalowe z vectry w komplecie z kołpakami wyglądają jak aluminiowe felgi coś takiego:
nowy komplet to około 800zl
KRS - dla wygody...
ale mozna miec 2 komplety alufelg z 2 kompletami opon i tez miec wygode.Ja czytam wszystko ale nie rozumiem takich odpowiedzi ze stalowki to wygoda