Maciek-156
Aktywny
- Auto
- AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
W AR156 stan między min a maks to 0,8l
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Żebyś wiedział ile dolać gdy masz min na wskaźniku?a co to za różnica czy pomiędzy min a max jest 1 czy 0,5 litra.![]()
Ja myślałem, ze po to jest wskaźnik na bagnecie aby utrzymywać między minimum, a maximum, a nie zawsze do połowy miarki. Na ten przykład właściciele TS utrzymują stan bliski max...najważniejsze, żeby oleju było zawsze do połowy wskaźnika![]()
Który wybrać?
Castrol Magnatec Diesel 5W/40
czy
Castrol EDGE Turbo Diesel 5W/40??
W EDGE jest specyfikacja API SM/CF ACEA A3/B3/B4, C3 natomiast Magnatec ma API CF ACEA A3/B3/B4, C3 ale oba są niby do turbo diesla. Jeśli dobrze rozumuję to Magnatec tańszy i lepszy![]()
Castrol EDGE Turbo Diesel 5W/40?? tego castrola polecaja do silnikow na pompowtryskiwaczach bo one cały czas powinny jeżdzic na pełnym syntetyku.
Castrol EDGE Turbo Diesel 5W/40?? tego castrola polecaja do silnikow na pompowtryskiwaczach bo one cały czas powinny jeżdzic na pełnym syntetyku.
A ja właśnie takim zalałem![]()