Widziany \ Widziana...

• Autor wątku Autor wątku Carissa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moze chodzi o mnie

nie wykluczone że to ty... ja mam jak narazie charakterystyczny alluminiowy grill sprzodu przerobiony sposobem home-made omawianym na forum. Więc po tym mnie poznasz. Jak tylko będą rameczki dostępne od razu nabędę żeby już nie było problemów z rozpoznawaniem :) Pozdroo.

pozdrowienia dla czerwonej 147 na klubowych ramkach jadaca z katowic w strone bedzina po 18:00, chcialem mrygnoc ale zwerzenie mnie przycislo :)

Temat ten już padł na innych stronach, ale stwierdziłam, że może napiszę to na stronie regionalnej. Ja teraz migam długimi światłami do każdej Alfy, którą widzę na drodze, ale niestety, jeszcze nikt mi nie odpowiedział :( Ale będę twarda, i niech sobie wszyscy inni na drodze myślą, że zwariowałam! :) Ale apel do wszystkich z Krakowa - WITAJMY SIĘ NA DRODZE! Miło jest przynależeć do grupy Alfoholików, a jeszcze milej będzie wprowadzić jakiś znak wspólny w życie. Co Wy na to?

Miganie światłami wprowadza w błąd bo ktoś może myśleć ze są gliny albo ze nie masz świateł włączonych. ja macham otwartą dłonia. A może właczenie awaryjnych na sekundę...ale to trzeba refleksu! i ci z tyłu mogą ostro dać po chamulcach
Mario

Pod warunkiem że masz 156SportWagon Nerro...

Pozdrawiam

---------- Post dodany o godzinie 00:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:18 ----------

moze chodzi o mnie

I jechałeś wtedy tą trasą
i pytałeś mnie na CB o cene ramek na wysokości stopu przed Markowicami

Ostatnia edycja:
nie nie nie mam CB a ramke mam(jedna;/) ale w domu musze ja w koncu zalozyc
mnie mozna narazie rozpoznac po tym ze swieci mi jedno swiatlo;]

Miganie światłami wprowadza w błąd bo ktoś może myśleć ze są gliny albo ze nie masz świateł włączonych. ja macham otwartą dłonia. A może właczenie awaryjnych na sekundę...ale to trzeba refleksu! i ci z tyłu mogą ostro dać po chamulcach
Mario

Zgadzam się, ja zawsze podnoszę łapkę w góre do nadjeżdżających z przeciwka, a jak widzę Alfkę za sobą to zazwyczaj stosuję taki manewr: lewy, prawy, lewy, prawy kierunek, takie mruganie oczkami, na to zazwyczaj wszyscy reagują pozytywnie :)

Mnie w ten sposób pozdrowił ostatnio kierowca jadący nowym Fiatem z naklejkami Ganinexu na trasie Tychy-Katowice:) W razie czego również pozdrawiam:)

Zgadzam się, ja zawsze podnoszę łapkę w góre do nadjeżdżających z przeciwka, a jak widzę Alfkę za sobą to zazwyczaj stosuję taki manewr: lewy, prawy, lewy, prawy kierunek, takie mruganie oczkami, na to zazwyczaj wszyscy reagują pozytywnie :)

To dobre . Też tak będę robił
Mario

Srebna 156 SW (SBE.... na klubowych pozdrawiam) stałem samochód za toba na swiatłach kolo Reala w DG

Chyba we wtorek.... srebrna 147 KWI na wyjeździe z Wieliczki na Czarnochowice pan ostro patrzył i oczom nie wierzył :D. Potem srebrna 156 sprzed liftu, z ciemnymi szybami na wyjedzie z Bon arki, rejestracji już nie dojrzałam. Pozdrawiam. Tylko niech ktoś wreszcie odmachnie :/ bo się do końca sfrustruje :D

A ja mijałem dzisiaj 159 przed wieżą w Siemianowicach i na dodatek chyba na naszych ramkach:) Niestety nie zdążyłem się przywitać, bo za późno zauważyłem:)

U mnie to nie wiem co się dzieje.
Jak kiedyś dużo osób machało, tak teraz nikt tego nie robi.

Tak więc UWAGA, za godzinę wyjeżdżam do pracy. Trasa Rybnik-Katowice przez Żory wiślanką. MACHAĆ!!

Cóż nikogo z klubów nie spotykam to musze pozdrawiać na inny sposób :D :

- Pozdrawiam pana w VW Golf IV 1.9 TDI który w Sosnowcu na "Wawelu" musiał wkońcu zjechać na prawy pas przed zakrętami bo bał się wejść w zakręt powyżej 140 km/h oraz słabo się rozpędzał :)

- Pozdrawiam Skode Fabie (pewnie jakaś słaba bęzyna) który nie chciał bym go wyprzedził na moście przed Brzęczkami (Mysłowice)... i zajechał mi lewy pas i dał "gaz do dechy" , niestety i tak został "łyknięty" prawym pasem :)

- oraz dwóch panów na motoro-skuterze (dali rade jechać 100 km/h) którzy jechali przez pół Mysłowic środkiem drogi i ich zdziwione miny kiedy wyłoniła się Alfa 156 z prawej strony biorąc ich zaraz przed zakrętem. (nie powiem było to głupie bo hamowanie na ABS)

Ostatecznie Pozdrawiam siebie za dzisiejszą bardzo nieostrożną jazde która dodała mi pełno adrenaliny i uspokoiła moją jazde na miesiąc. :)

to jo pozdrawiom pana w ałdi ku siedym - co myśloł że mi naszkodzi
ha ha ha
a jo go wyjeb... moim pół gta
oczywiście sytuacja wymagała trocha myślenio a nie mocy i dlo tego żech wygroł
baran

To VW tyle jadą ???

Czasem im się zdarza, ale strasznie wolno im idzie rozkulanie się do tej prędkości a na zakrętach przypominają mi statki które "kolebocą" się na prawo i lewo :)

ps Bocian, w Czerwcu "NEED HELP" od Ciebie i Adam$'a, trza bydzie z 2 dni poświęcić mojej Belli (zdejmowanie zderzaka, IC, gwintowanie śruby z EGR, przykręcenie nadkola (coś się odkręcił po ulewach) itp gówienka. :D

oczywiście wurst już jest w zamrażalniku i czeka :)

Amortyzatory
Powrót