Podzial na wschód zachód nastąpił już z rok temu. Mapa się rozrosła a pamięć w stacji ograniczona, również troche szybsze wgrywanie dzięki temu. Polska jak widzisz jest w obu katalogach więc wielkiego problemu nie ma, jestem teraz we Wloszech (Stelvio i Tonale zaliczone) i to na wschodniej mapie jak pamiętam.
Ogolnie jak dla mnie to powinny być mapy krajowe tak jak w mapach chyba HERE. Updaty Zachodnich krajow wiele nie wnoszą, a aktualizacja samej Polski zajęła by 3 minuty zamiast niemal godziny.
Drugi chory skladnik to zintegrowane z mapą POI i budynki 3D które zajmują od cholery miejsca, i też mogłyby być w oddzielnych plikach.
Konsekwencje mariażu z Tomtomem.
Odnosnie nie pojmowania to ja nie rozumiem czemu ważny fotoradar w Warszawie na S-ce alarmuje 100m wczesniej gdzie nic nie ma, a te 100m dalej zaczyna się odcinkowy wcale nie pokazywany. I tak od trzech updatow, co ciekawe pierwsza mapa z tym fotoradarem byla ok, a od kolejnej jak schrzanili to tak jest do tej pory.
Mnie przewrotnie pociesza fakt, ze subskrypcja mi się skończyła to nie jestem wkur*ny że nie mam czegoś za co zaplacilem

.
Odnosnie Zawiercia, to Tomtom często zamieszcza trasy które są jeszcze nie oddane. Niedawno jeszcze radośnie wytyczal z Wawy do Krakowa częścią s-ki na ktorej jeszcze nie było finalnej warstwy asfaltu za to stały maszyny i trasa zagrodzona w koncowej fazie ale wciaz budowy. U Ciebie mogło być podobnie.