• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] ubytek płynu chładzącego

piotrmjs

Nowy
Auto
Giulia Veloce
Mam Giulię Veloce 2012r, wczoraj po powrocie znad morza, zauważyłem ubytek płynu chłodzącego (jest poniżej minimum) w zbiorniczku po stronie pasażera, zaznaczam że na pierwszy rzut oka nie widać wycieku. Drugi zbiorniczek ma prawidłową ilość płynu chłodzącego. Moje roczne przebiegi nie są duże ok 11tys km. Czy mógł wyparować? czy na pewno jest jakiś wyciek?

Mam Giulię Veloce 2012r, wczoraj po powrocie znad morza, zauważyłem ubytek płynu chłodzącego (jest poniżej minimum) w zbiorniczku po stronie pasażera, zaznaczam że na pierwszy rzut oka nie widać wycieku. Drugi zbiorniczek ma prawidłową ilość płynu chłodzącego. Moje roczne przebiegi nie są duże ok 11tys km. Czy mógł wyparować? czy na pewno jest jakiś wyciek?

Tam zawsze jest mało i każdy pisze o tym.

Sprawdź przy turbinie na przewodach, często uszczelka puszcza i trzeba ją wymienić.

Układ chłodzenia turbo to zbiorniczek po stronie kierowcy. Ten od strony pasażera, to silnik. Tam zawsze miałem na granicy min. albo troszkę poniżej. Plus, że nie schodziło niżej. Coś co możesz zobaczyć i sprawdzić, to nie wiem od którego roku poprawili chłodnicę, bo potrafiła się na górze pocić

Amortyzatory
Powrót