Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mam pytanie dotyczące wspomnianego wcześniej zbiorniczka, jest sens kupić używany czy lepiej celować w nowy?
magil odpowiedział:Chcę profilaktycznie wymienić olej wspomagania. Przeczytałem że muszę zalać zielony ale nie wiem mineralny czy syntetyk?. I jakiej firmy polecacie.
Mobil ATF320
Dołączę się do tematu.
Alfa 159 8v. U mnie też występuje gumienie. Wymieniłem zbiornik ( z polift na polift ), zawór maglownicy i płyn, najpierw Dextron II potem Dextron III (czerwony) i potem Pentosin (zielony). Nic nie pomogło a wydałem sporo kasy na całe to majsterkowanie.
Ostatnia rzecz jaką mi polecił mechanik to regeneracja magla i sprawdzenie kolumny kierowniczej, nie mam pojęcia jak może to pomóc bo nie cieknie ani nie pieni płynu. Podsumowując, niestety dla osób które mają problem ze wspomaganiem, nie ma chyba jednej prostej rady, proponuję testować w takiej kolejności - niektórym pomoże płyn, innym zawór kolejnym pompa a mi pewnie magiel, wychodzi od najtańszej opcji do najbardziej kosztownej.
Nic nie poradzę, że na zielonym wspomaganie pracuje gorzej. I nieważne czy przed lift, czy polift. Ja zawsze daje czerwony.Mobił ATF320 NIE jest zielony tylko czerwony
Nic nie poradzę, że na zielonym wspomaganie pracuje gorzej. I nieważne czy przed lift, czy polift. Ja zawsze daje czerwony.
Gdzie ja napisałem że Mobil jest zielony??. Ale skoro już tu piszę, to podzielę się doświadczeniem po zalaniu nowego ZIELONEGO płynu. Specjalnie nie pisałem wcześniej żeby opinię wyrazić po nieco dłuższym stosowaniu, żeby później ktoś nie pisał że to za krótki okres. A więc upłynęło około 3 miesięcy po zalaniu i efekt jest taki że nie ma żadnej różnicy w wspomaganiu czyli wszystko chodzi bardzo dobrze.Mobił ATF320 NIE jest zielony tylko czerwony