Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Veloce RWD 280 KM --> golas 200 500,00

Przyznam, że liczyłem na nieco niższą cenę Veloce RWD.
Ciekawe, jak to wyjdzie w porównaniu z Super i pakietem Veloce, jeżeli taki nadal będzie dostępny.

Widziałem też w jakiś przeciekach wersję Sprint. Wiecie może, cos się pod nią kryje i przede wszystkim, jakie ma fotele?

Widziałem też w jakiś przeciekach wersję Sprint. Wiecie może napisał:
Z konfiguratora Stelvio wynika, że SPRINT to ciemne dodatki nadwozia podobnie jak TI ale silniki tylko 200KM Q4 i 190KM Q4/RWD, tapicerka tkanina/skóra fotele sportowe dla tej wersji można dokupić w pakiecie Super Sport Design za 9200 zł - tyczy się STELVIO.

Przyznam, że liczyłem na nieco niższą cenę Veloce RWD.
Ciekawe, jak to wyjdzie w porównaniu z Super i pakietem Veloce, jeżeli taki nadal będzie dostępny.

Widziałem też w jakiś przeciekach wersję Sprint. Wiecie może, cos się pod nią kryje i przede wszystkim, jakie ma fotele?
Pakietu Veloce może już nie być. Z tego co pamiętam z jakiejś grafiki, to nowe wersje są "identyfikowane" przez fotele - Sprint to Super ze skórą, TI z fotelami Lux, Veloce to sportowe fotele, a Veloce TI to sportowe z wersji Q.

Dziś byłem na testach Stelvio.
Zasugerowano by się nie śpieszyć ze starym rocznikiem, bo rabaty będą lepsze niż były i będzie wychodzić podobny poziom cen.

poproszę link do cenników bo na stronie wszystko jest z 2019

poproszę link do cenników bo na stronie wszystko jest z 2019
Kierowniku, przyjdzie Pan wieczorem za halę, kopnie 3 razy w pustą beczkę po oleju to ja wtedy przerzucę cennik przez płot i powiem kiedy będzie dostawa. Jaki kolor kierownik chce? Tylko nikomu nic nie mów bo się mendy zlecą i wszystko wykupią.

Normalnie wracają czasy Polmozbytu.

czyli kolejny mit że jakiś tam cennik istnieje - masakra jakaś!

Szansą dla włoskich marek jest dostęp do płyt podłogowych i silników, na których mogą powstać kolejne generacje ich niegdyś najpopularniejszych modeli. Jeszcze ciekawiej sprawa przedstawia się dla Alfy Romeo. Fakt, że jedną z pierwszych strategicznych decyzji po osiągnięciu porozumienia pomiędzy koncernami FCA a PSA było szybkie zabicie projektów sportowych modeli Alfy, czyli wyczekiwanych przez fanów nowej odsłony modelu 8C oraz dwudrzwiowej pochodnej Giulii. Te modele nie powstaną, ale Tavares na pewno będzie się starał przywrócić Alfie Romeo należny jej blask . Jako prawdziwy entuzjasta motoryzacji rozumie takie marki, czego już dał dowód przy reaktywacji marki Alpine w czasach, gdy pracował w koncernie Renault

- - - Updated - - -

https://www.google.com/amp/s/biznes...-co-moze-przyniesc-polaczenie-psa-i-fca?amp=1

- - - Updated - - -

Hehe niech ten szef koncernu zerknie na te cenniki w Polsce, na konfigurator. I niech zrobi porządek

Żaden mit - idź do salonu zapytaj o interesujący Cię model AF i otrzymasz informację odnośnie ceny katalogowej oraz poznasz siatkę wyposażenia.
To, że nie ma cennika w internecie nie znaczy że nie istnieje - choć dla niektórych coś czego nie ma w necie faktycznie nie istnieje ;)

Ja mam Wingbary od Thule i bagażnik Motion 800 (460l). Cicho nie jest, w A4 z takim pakietem było lepiej, ale ok. Codziennie z tym nie jeżdżę ;)
Klapa z tyłu nie jest problemem, jedynie co (już w innym wątku pisałem) to wystający przód bagażnika (nawet jak jest cofnięty na maksa do tyłu), który trochę przysłania czujnik zmierzchu i w ciągu dnia chce jeździć na światłach ;) Żadnych innych niedogodności nie zauważyłem.
Pokaż załącznik 265319

Nie wiem jak z wyciszeniem tych alfowych, ale nie bierz od producenta aut - nie dosyć, że się przepłaca to jeszcze często mają jakieś dziwne rozwiązanie, które pasują tylko do tego konkretnego modelu.
A tak, jak w przyszłości zmienisz auto to tylko adapter za <200zł i reszta pakietu śmiga.

Dzięki za odpowiedź. nie wygląda to tragicznie.

- - - Updated - - -

Cennik jest, idź do salonu. Ja czekam na meila z potwierdzeniem konfiguracji i wyceną. "Mój" dealer jest z tych którym zależy a nie zbywa tekstem " nic nie wiem, nie wychylam się".

Wiesz- piszmy o rzeczach realnych - jestem po tel do 2 salonów= cennika nie ma, więc albo wklejasz skan albo opowiadasz bajki jak Andersen.

Wiesz- piszmy o rzeczach realnych - jestem po tel do 2 salonów= cennika nie ma, więc albo wklejasz skan albo opowiadasz bajki jak Andersen.

Ja już fragmenty swojego dotyczącego Stelvio wklejałem we wcześniejszych postach...

Ja pierdole, konspiracja jak za okupacji. Ten skombinowal to ma, ten nie ma dojścia. W dupę palec, tego i tego dnia jest oferta, mają ja wszyscy dealerzy, jest dostępny na stronie, kuźwa mamy XXI wiek czy nie można jak normalni ludzie, kierownictwo FCA nie jest zadowolone z wyników a działa jak jakiś zasrany polmozbyt...

Ja pierdole, konspiracja jak za okupacji. Ten skombinowal to ma, ten nie ma dojścia. W dupę palec, tego i tego dnia jest oferta, mają ja wszyscy dealerzy, jest dostępny na stronie, kuźwa mamy XXI wiek czy nie można jak normalni ludzie, kierownictwo FCA nie jest zadowolone z wyników a działa jak jakiś zasrany polmozbyt...

Bo to są samochody "premium" sprzedawane z pod lady...

ponoć talony i przedpłaty mają wrócić :-)

Tak na prawdę to chyba tylko brak jeszcze rabatów, skoro są już w PL samochody poliftowe..

Tak na prawdę to chyba tylko brak jeszcze rabatów, skoro są już w PL samochody poliftowe..
Z informacji uzyskanych od jednego ze sprzedawców to na Stelvio 2% business i 7% na inne wersje, ale to jakoś mi się nie trzyma kupy, bo:

Podsumowując wersja Business, 200 koni, z podstawową felgą, kolorowanymi zaciskami, łopatkami, skórzanymi fotelami, czujnikami z tyłu, pakietem zimowym, ksenonami 35 W itd. wyszła mnie 163 tys brutto i po rabacie dostałem cene 155 tys. Możlliwość zamówienia od 10.01.

Amortyzatory
Powrót