• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Akcje serwisowe.

Mi właśnie zrobiono 8242 (poziom paliwa). W tym PDF piszą, że kampania jest potrzebna bo komputer może zawyżać poziom paliwa.
Hmmm, miałem dokładnie odwrotne wrażenie. Jak komputer wpada w czarną rozpacz, zasięg ---, jedna czerwona kreska + komunikaty, to na stacji typowo wchodzi ok 50l, czyli 8 jeszcze jest....
A zasięg --- pojawia się zawsze po tym jak było ponad 100km pokazane.
Skoro to było zawyżanie, to strach myśleć jak będzie po tej kampanii....

wiem, ludzie są też zgłuptaczeni. tez tak miałem raz ale odpinałem aku, może coś się kalibrowało jeszcze? Teraz już wydaje się działać z zapasem w strone jak pisza w akcji serwisowej.

wiem, ludzie są też zgłuptaczeni. tez tak miałem raz ale odpinałem aku, może coś się kalibrowało jeszcze? Teraz już wydaje się działać z zapasem w strone jak pisza w akcji serwisowej.
U mnie po zrobieniu tej akcji pół roku temu jest teraz bardzo stabilnie (nie licząc pierwszego tankowania zaraz po akcji). Żółta rezerwa zapala się przy pokazywanym zasięgu 105 km, czerwona przy 60 km i ostatnio od żółtej do czerwonej przejechałem po autostradzie i ekspresówce dokładnie 45 km. Zjazd na stację wyszedł mi zaraz po zapaleniu się czerwonej rezerwy i do baku wlałem pod korek 51,2 l, czyli zostało mi w baku 7 l na przejechanie 60 km, co wydaje się dość wiarygodne przy moim spalaniu.

U mnie zrobili 8238, jeszcze nie przejechałem dużo ale raz mi się zdarzyło przy odpuszczaniu gazu szarpniecie. Wcześniej udało mi się to zaobserwować na tempomacie, najłatwiej w okolicach 110km/h, czasem jakby przesterowywał prędkość podczas dochodzenia do zadanej predkosci. Nie wiem czy dokładnie tego dotyczył update. Odnośnie poziomu paliwa nie miałem kampanii ale ewidentnie coś się zmieniło, pokazuje dużo ostrożniej, pewnie zaktualizowałem jakiś moduł przy okazji. Wyświetlacz 8,8 cała dostałem nowy. Wygląda ładniej ale podświetlanie miejscami jest nierówne. Faktycznie jak pisał ktoś wcześniej teraz widać na szybie obrys ekranu przy wylaczonym zasilaniu. Odnośnie kampanii 9988 okazało się że jest to jakiś bilet który im z automatu wskakuje do zlecenia, coś w stylu potwierdzenia wykonania. Dowiedziałem się też że pojawiły się jakieś update do układu sterowania silnikiem ale muszą dostać zgodę na update. Mam dzwonić za miesiąc. Pytałem też o update radia mam v056. Generalnie działa dobrze ale czasem AA nie chce się połączyć. Wymagany restart radia - w praktyce działa przy następnym uruchomieniu stacyjki, mim 20 min wyłączenia. Wszystkie wpisy o AA i radiu wykreslili że zlecenia...

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

update radia sobie sam wgraj do MV085 - 15min roboty - sciągasz z alfaowner, jest instrukcja itp zyskasz większy obraz z kamery cofania i AA raczej bezproblemowe (porównując do tego co miałem w MV059 gdzie połaczyć się nie szło na żadnym telefonie w 10-50% prób w zależności od telefonu)

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] - kojarzysz może, czy jestem w stanie zrobić jakiś update do radia z wersją 002.009.043? Mam chyba to najstarsze radio z początku produkcji.

Ja mam stare radio i ostatni to 055, 085 nie wchodzi - komunikat o nie kompatybilności sprzętu.

Ja mam stare radio i ostatni to 055, 085 nie wchodzi - komunikat o nie kompatybilności sprzętu.
ale Ty masz MV002.009.055, a tzw 085 yo MV085.002.046 i taki wejdzie tylko do radia 2 generacji czyli minimum MV051.xxx.xxx

@epsonix - kojarzysz może, czy jestem w stanie zrobić jakiś update do radia z wersją 002.009.043? Mam chyba to najstarsze radio z początku produkcji.
możesz co najwyżej do MV002.009.055 - on rozwiazuje problemy z bluetoothem - u niektórych wystepują u innych nie.

ale Ty masz MV002.009.055, a tzw 085 yo MV085.002.046 i taki wejdzie tylko do radia 2 generacji czyli minimum MV051.xxx.xxx

możesz co najwyżej do MV002.009.055 - on rozwiazuje problemy z bluetoothem - u niektórych wystepują u innych nie.

witam,
Pisałem ostatnio z jwq z Alfaowner no i niestety:

"7 days ago
You already have 002.009.055 you say..... This is the latest version for your hardware.
A85.zip contains 085.000.046. This is only for the NEW hardware only, so not compatible with your system. This is why it refuses to install (the system sees it is incompatible)"

Szkoda, bo ja pomimo tego, ze mam 002.009.055 ciągle mam problem z wyłączającym się radiem lub przełączającym sie samoczynnie między pendrive i radio. A teoretycznie w tej wersji software'u, którą mam czyli ostatnia możliwa przy tym hardware poprawili tą usterkę.

Pozdrawiam
Seba

Ostatnia edycja:
Szkoda, bo ja pomimo tego, ze mam 002.009.055 ciągle mam problem z wyłączającym się radiem lub przełączającym sie samoczynnie między pendrive i radio.
Reklamowałeś to u dilera? Gwarancja tego nie ogarnie?
Mnie by trafiło, jakbym wydał tyle siana na nowe auto i radio by takie cyrki odstawiało.

dowiedziałem się dzisiaj ze źródeł w ASO, że ostatnio na wymianę do starszych aut, przychodza radia starego typu z naklejkami typu po naprawie itp. pewnie zależy od fuksa czy mają takie na zamianę w tym konfigu czy nie i muszą wysłać nowe/nowego typu.

witam,
Pisałem ostatnio z jwq z Alfaowner no i niestety
widzę że nie wierzyłeś w mój wpis z przed 2 tygodni i musiałeś dopytać jwq:) to mój kolega, jeden z pierwszych klientów sklepu (wył S&S) i generalnie wymienialiśmy już się różnymi informacjami od lat, łącznie z tym że MV085 on ma ode mnie (pośrednio zatem każdy tu i na alfaowner i pewnie na giuliaforums bo jwq też tam pisze). nie trzeba szukać informacji daleko czy liczyć że tam będą lepsze - tu na forum jest kilka osób które śledzą zagraniczne fora, są w kontakcie z odpowiednimi ludźmi i tez na niektórych forach zagranicznych piszą a też często są pionierami w rozkminianiu tematów.

ogólnie to uderzaj do ASO i wymagaj rozwiązania problemu w ramach gwarancji.

witam,
Pisałem ostatnio z jwq z Alfaowner no i niestety:

"7 days ago
You already have 002.009.055 you say..... This is the latest version for your hardware.
A85.zip contains 085.000.046. This is only for the NEW hardware only, so not compatible with your system. This is why it refuses to install (the system sees it is incompatible)"

Szkoda, bo ja pomimo tego, ze mam 002.009.055 ciągle mam problem z wyłączającym się radiem lub przełączającym sie samoczynnie między pendrive i radio. A teoretycznie w tej wersji software'u, którą mam czyli ostatnia możliwa przy tym hardware poprawili tą usterkę.

Pozdrawiam
Seba

jest soft do starych wersji 059 nawet 061 ja mam 059

Nie wiem bo nie wgrywałem serwis odradza bo później trzeba aktualizować sterowniki ja mam ameryke i mogą byc problemy.

Aha. W takim razie ja spróbuje

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót