Quadrifoglio156
Nowy
Pytanie - dlaczego tak ci zależy aby znaleźć u Dealerów to czego oni nie mają? Wystarczy przeciętny kalkulator, kartka i długopis - samo zrozumiesz jaka rata jest realna a jaka to mrzonki napędzane "ofertami wynajmu na audi".
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sprawdź samemu.. zgoda na ubezpieczenie poza 250 zł a różnice potrafią być w tysiącachWitam
Jakie macie doświadczenie z ubezpieczeniem auta w leasingu po pierwszym roku.
Przy zakupie ubezpieczałem auto w salonie.
W umowie leasingowej jest informacja, że firma leasingowa musi wyrazić zgodę na ubezpieczenie we własnym zakresie.
W przypadku wcześniejszych aut korzystałem zawsze w ubezpieczenia firmy leasingowej.
Co waszym zdaniem jest bardziej korzystne. Warto szukać samemu?
Ja za ubezpieczenie "poza leasingiem" zapłaciłem 100,00 netto (PKO leasing) - nazywało się to "administracja umową zewnętrzną" - przy pierwszym ubezpieczeniu. A że w drugim roku kontynuowałem to ubezpieczenie, nie zapłaciłem do leasingu nic. A różnica w kosztach ubezpieczenia ok. 50 % taniej.
Mi za Giulie (ok 165 tys zł - odbieram za tydzień) w pierwszym roku zaproponowali finalnie stawkę OC/AC w kwocie poniżej 4 tys zł, czyli masz sporo miejsca na targowanie sięja jestem na etapie wyboru ubepzieczenia po pierwszym roku.
oferta z leasingu wartosc auta 118tys pln brutto, skladka 5200pln. duzo/malo ?
trochę dużo przy tej wartości auta, choć też zależy jakie masz też zniżki OC/AC. za swoją (wartość do ubezpieczenia była w pierwszym roku była bodajże 206tyś brutto -cena fakturowa po rabacie 12%), dostałem pakiet za ok 4600 od deleara przy zakupie, do tego wziąłem jakiś lepszy assistance (3tyg zastępcze i bodajże 600km laweta), to kosztowało coś ok 4800. zaznaczam że nie miałem żadnej zniżki na AC, tylko komplet na OC. Inna sprawa że akurat mój dealer ma deal z Benefią i cena jest podobno stała na Giulię i nie zależy od zniżek. Jak liczył mi mój broker ubezpieczeniowy to oferty najniższe były ok 6.5k bo brak zniżek AC. Jeszcze więcej jakbym ubezpieczenie gdybym brał z leasingu.ja jestem na etapie wyboru ubepzieczenia po pierwszym roku.
oferta z leasingu wartosc auta 118tys pln brutto, skladka 5200pln. duzo/malo ?
W moim przypadku czy pierwsza czy 100 to nie ma znaczenia (ubezpieczenie u mojego brokera). Do tego będzie GAP (wymagany) przy leasingu na 100%. Szacuję, że roczne koszty finansowe związane z obsługą auta nie przekroczą średnio 5000 zł/rok przez 3 lata trwania leasingu.Pierwsza polisa to co innego...
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
daj namiar na tego brokeraW moim przypadku czy pierwsza czy 100 to nie ma znaczenia (ubezpieczenie u mojego brokera). Do tego będzie GAP (wymagany) przy leasingu na 100%. Szacuję, że roczne koszty finansowe związane z obsługą auta nie przekroczą średnio 5000 zł/rok przez 3 lata trwania leasingu.
daj namiar na tego brokera
Ale pierwszy rok rządzi się swoimi prawami, ja mowie o kolejnych latach.Ja za 4300 brutto dostałem od salonu polisę, którą akceptował leasingodawca. Przy wartości auta 236tyś brutto, ubezpieczenie od wartości brutto z gwarancją stałej sumy ubezpieczenia. Myślę, że to dobry deal. Ale to pierwsza polisa.