[Giulia] Wydech Ragazzon dla Veloce

Też smierdzialo. Jak nie będzie mocno kapac to się nie przejmuje i najwyżej przy następnej wymianie oleju (za 5k km powiem żeby zwrócili na to uwagę)
Tam nie ma co się urwać, jedynie przewody hamulcowe ale to byś już chyba wiedzial [emoji16]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

No jakby było pusto. Może dopiero zaczęło cieknac. Masz czasem tak że przy ostrym przyspieszeniu auto lekko podskakuje? Trochę taki efekt łapania trakcji i dołączenia przedniego napędu?

No jakby było pusto. Może dopiero zaczęło cieknac. Masz czasem tak że przy ostrym przyspieszeniu auto lekko podskakuje? Trochę taki efekt łapania trakcji i dołączenia przedniego napędu?
Ja nie mam 4wd

Ja żadnego podskakiwania nie zauważyłem u siebie, wersja Q4.

Właśnie jestem po 370 km trasy autostradą i niestety Ale albo muszę reklamować wydech albo jego montaż... do 140 km/h czyli do 2300 rpm jest ok. Ale powyżej nie da się jechać dłużej. Jest takie buczenie że to ledwo da się wytrzymać. Kurde wątpię żeby jeszcze wydech sam scichl. Pytanie czy możliwe jest aby coś zrobic zeby bylo ciszej (W sensie mniej basu) bo reszta dźwięku jest super.

U was też tak buczy? Najbardziej odczuwalne jest na 8 biegu przyspieszanie od 145 km/h w górę... jak tylko odpuszczam gaz jest cisza absolutna. Jak nic nie pomoże będę musiał wrócić do serii. :(

Ostatnia edycja:
Cholera nie wiem. Właściwie jechałem po wymianie tak maks 130 km/h to było ok. Jutro mam przewalone w pracy, ale we wtorek przede mną 700 km to się okaże definitywnie. Co do montażu to nie wiem co tam tłukli młotkami, wszystko szło bez problemu

Żadna reklamacja. On tak po prostu ma!!!!!!

co do buczenia i zaglosnego wydechu na trasy czy przejazdy z rodzina - jest proste rozwiazanie - kupic tlumik ze bypassem sterowanym klapami. przy otwartych jest glosniej, strzela i ok 2500obr/min buczy troche, ale przy zamknietych klapach jest praktycznie jak w serii.
pisalem Wam juz o tym (nawet filmiki/fotki wklejalem) co zrobil mi Ulter i to za smieszne pieniadze w porownaniu do rozwiazan bez klap od zachodnich konkurentow.

wiem ze tlumik maja w homologacji, juz po badaniach i czekaja na oficjalne papiery. mozliwe ze na stronie jeszcze go nie oferuja, ale wystarczy do nich napisac czy zadzwonic i sie wszystkiego zainteresowany dowie.

ja jestem zadowolony - mam go od 3 misiecy, klapy sa elektryczne, pilot podkleilem pod fotelem, latwo siegam i przelaczam jak trzeba.

Kurynio, możesz zrobić dwie rzeczy: aktywny wydech tak jak pisał epsonix albo rezonator który wytnie ci częściowo to buczenie. Ja zrobiłem u siebie obie, ale każda z nich działa niezależnie. Oczywiście aktywny wydech jest lepszy, może być zupełnie cicho. Rezonator wyciszy ci buczenie o jakieś 3db czyli pi razy oko o połowę.

Rezonator tu nic nie da. Buczy końcowy a nie środkowy.

Mam dokładnie 2400 obrotów i buczenie jest do o około 3500 powyżej jest już ok. Przy 4000 i wyżej w ogóle nie ma buczenia. Ten bas jest bardzo głośny

Bo najpierw miałem sam końcowy później zmieniłem na środkowy bez rezonatora i za wiele się nie zmieniło... (w głośności)

Nie rozumiem jak z tego wywnioskowałeś, że rezonator nic nie da...

6 maja będę u importera ragazzona - podobno poprawnie zamontowany wydech nie powinien w ogole buczec, a w trasie powinien być jak seria.

Amortyzatory
Powrót