• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Black 159 by Patryczos

18" z Brery. Stan jak na foto. Może ktoś szuka?
323.jpg
324.jpg
325.jpg
326.jpg

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Obiecane zdjęcia hydrografiki [emoji4]
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg

Dla mnie trochę takie lustereczko powstało i tak jakby odrobinę gryzie się z resztą otoczenia,(panel klimy,radio )może takie foto...ale to oczywiście kwestia gustu.

Normalnie, fortepianowo czern!
Mi takie wnetrze niezbyt sie w 159 podoba (zbyt blyszczaco).
Nie zmienia to jednak mojej ogolnej oceny tej mega dopieszczonej Belli!

Z hydrografika jest tez tak, że różnie wygląda w zależności od natężenia światła. Oczywiście całość jest błyszcząca, ale oko widzi fakturę carbonu czego aparat telefonu nie uchwycił. Mniej wiecej jest tak, ale też nie do końca [emoji6]
19.jpg

Podziel się później wrażeniami. Ja kupiłem żarówki z innym typem ledów i świeca rewelacyjnie. Przerobilem już kilka zestawów led i te zdecydowanie swiecą najlepiej. Zwykle h7 biją na łeb.
http://s.aliexpress.com/3IviAz6f?fromSns=Kopiuj do schowka

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Podziel się później wrażeniami. Ja kupiłem żarówki z innym typem ledów i świeca rewelacyjnie. Przerobilem już kilka zestawów led i te zdecydowanie swiecą najlepiej. Zwykle h7 biją na łeb.

A w jakim stanie masz żarniki? Ja 2/3 lata temu wymieniałem na praktycznie nowe. Jeździłem na HID-ach, ale chciałbym spróbować czegoś lepszego. A jak z grzaniem się LED-ów i zaślepką reflektora od tyłu?

Odblysniki mam dobre ,bo nawet regenerowalem. Jeśli chodzi o grzanie ,to żadnego problemu nie zaobserwowałem. Wszystko mam zakryte pod zmodyfikowanym deklem.

Panowie czy do montażu tego led-owego cudeńka potrzeba jakoś specjalnie ingerować w reflektor?

Odblysniki mam dobre ,bo nawet regenerowalem. Jeśli chodzi o grzanie ,to żadnego problemu nie zaobserwowałem. Wszystko mam zakryte pod zmodyfikowanym deklem.

Hmm z danych producenta wygląda jakby były naprawdę niewielkie i nie powinny haczyć od dekielki. Czy jednak ich przeróbka była niezbędna ?

- - - Updated - - -

Panowie czy do montażu tego led-owego cudeńka potrzeba jakoś specjalnie ingerować w reflektor?

Nie, przynajmniej taką mam nadzieję :) W linku do alie jest też filmik pokazujący montaż P&P :)

Ja robiłem przeróbkę do poprzednich ledów ,które były dużo większe. Możliwe że te weszły by bez przeróbki.

Mówisz, ze warto do tych dopłacać? Miałem zamawiac takie jak Patryczos ale teraz chyba zmienię zdanie...

Mówisz, ze warto do tych dopłacać? Miałem zamawiac takie jak Patryczos ale teraz chyba zmienię zdanie...
Powiem Ci ,ze jeśli chodzi o poziom światła ,to bajka. Dużo osób myśli że mam ksenon. No i ważne ,żeby je ustawić w odpowiedniej pozycji. Bowiem mocowanie żarówki w 159 jest skośne.

Ja zamawiałem je z polecenia. Ktoś mówił, że śmiało można zamawiać taki komplet LED-ów za ok 60zł z PL, ale nie mam zaufania do tego allegrowicza po paru poprzednich wtopach z LEDami do domu i auta. Zamówiłem te polecane z Alie które z droższą przesyłką i kuponem rabatowym wyszły coś ok 76zł z Chin.

- - - Updated - - -

Powiem Ci ,ze jeśli chodzi o poziom światła ,to bajka. Dużo osób myśli że mam ksenon. No i ważne ,żeby je ustawić w odpowiedniej pozycji. Bowiem mocowanie żarówki w 159 jest skośne.

Co masz na myśli skośne ?

Ja zamawiałem je z polecenia. Ktoś mówił, że śmiało można zamawiać taki komplet LED-ów za ok 60zł z PL, ale nie mam zaufania do tego allegrowicza po paru poprzednich wtopach z LEDami do domu i auta. Zamówiłem te polecane z Alie które z droższą przesyłką i kuponem rabatowym wyszły coś ok 76zł z Chin.

- - - Updated - - -

Co masz na myśli skośne ?
W 159 mocuje się żarówkę mijania pod skosem. Przy zwykłej żarówce h7 jest to bez różnicy ,bowiem świeci ona dookoła. Natomiast przy led ważne żeby go zamontować w pionie.

A w międzyczasie zamówiłem podkładki antywibracyjne do dużych Brembo. Z opinii wynika, że całkowicie eliminują jakiekolwiek piski przy hamowaniu.
I tu ciekawostka - zestaw pochodzi z Mitsubishi Lancer Evo :D

37.jpg

38.jpg

Amortyzatory
Powrót