• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Black 159 by Patryczos

Zaje.... [emoji16]

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Test: żarówki mijania.
Ostatnio zamontowałem żarówki H7 White Vision od Philipsa (pierwsze foto). Cena promocyjna bo 50zł/komplet, natomiast świecą tylko minimalnie mocniej i jaśniej od normalnych modeli np. Osram.
Na drugim foto do prawego reflektora zainstalowałem HID 4300K, światło o wiele mocniejsze, bardziej niebieskiej barwy. Na trzecim foto l+p strona na tym samym HID-zie 4300K.
Ww zwykłe HID-y za ok 90zl/komplet świecą póki co najmniej ze wszystkich oswietleń jakie miałem dotychczas, a przed Philips White Vision były też Osram Night Breaker Unlimited Plus, równie słabe...
Dodam tylko, że soczewki i odbłyśniki mam prawie nowe z Volvo, a reflektory były czyszczone od wewnątrz [emoji106]
289.jpg
290.jpg
291.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Te hidy już po rozgrzaniu? Bo wyglądają jakbyś dopiero włączył. U mnie tak świecą hidy
292.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Te hidy już po rozgrzaniu? Bo wyglądają jakbyś dopiero włączył. U mnie tak świecą hidy
292.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Tak, po rozgrzaniu. Zdjęcie telefonem tego nie oddaje, ale żarniki już są wyeksploatowane i świecą bardziej na niebiesko-zielono niż biało. U Ciebie widać sporą różnicę na plus oczywiście. Myślę nad LED-ami bo dużo osób poleca i ładne, białe światło dają.
Ps Proxim masz pewnie jakieś nowe soczewki z odbłyśnikami ?

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Pierwsze przymiarki...
...i taki pomysł przeszedł przez myśl :)

47.jpg
48.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Bedzie bajka, ale zostaw grafit;)
Pozdrawiam.
Rafał

Zmieniasz zderzak na ten z Giulii? :D

Hehe wolałbym od razu całą Giulię niż tylko sam zderzak. Bardziej po głowie chodził mi złoty kolor felg, na czarnej Giulii wygląda zacnie...
A może by tak scudetto od Giulii? Prezes, Alces ogarniacie temat?

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Nadal na sprzedaż są felgi 19" z Giulii w szerokościach 8" i 8,5" czyli pasujące do 159, Brera, Giulietta pod duże Brembo bez dystansów i nie wystające poza obrys jak w przypadku 11" z wersji Q:

187.jpg

188.jpg

189.jpg

190.jpg

Q ma 10" :-P

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Kwestia gustu. Mi w tej 159 za pusto w tym scudetto

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Scudetto z Giulii odpuszczam. To był tylko chwilowy pomysł, ale nie napotkałem nic sensownego, a wychodzę z założenia "go big or go home" [emoji6]
Zabrałem się ponownie za wymianę żarówek LED wewnątrz i na zewnątrz. Wszystkie żarówki z allegro od Interlook się przepaliły w ok tydzień. WSZYSTKIE. Wybrałem się osobiście do "sklepledowy.pl", kupiłem i od razu założyłem LEDy wewnątrz + pozycja + tablica. Świecą super. Jak z żywotnością? Dam znać! [emoji106]

239.jpg
240.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Też mam od nich w tablicy i jest super, a jak z wnętrzem? Mocno świecą?
Brałem raczej nie jakieś najmocniejsze type 13xSDM 5050 :D tylko takie, które powinny wystarczyć przy normalnym użytkowaniu. Zobaczę wieczorem, ale głównym priorytetem jest dla mnie żywotność tych żarówek. A Twoje jak długo już świecą?

Wysłane z HUAWEI P9 lite

W tablicy około 2 miesięcy. Takie tanie z allegro migały po tygodniu więc jest progres :) i chcę właśnie kupić do wnętrza też od nich, bo jakieś tanie mam i świecą słabiej niż ori żarówki

Amortyzatory
Powrót