[159] AR 159 TI alcesa

Rafał, ładna sztuka!
Wygląda jeszcze lepiej, niż się spodziewałem ;)

Rafał skąd bierzesz folie?

Piękna, jak wrócę do Alfy a wrócę na wiosnę to z taką 159 w ti albo w 156 gta.

Rafał skąd bierzesz folie?
Kupiłem większy fragment na allegro foli bezbarwnej samoprzylepnej termokurczliwej 3M (wybrałem jedną z grubszych, ale nie pamiętam ile mikronów).
Jeśli nie chce Ci się ciąć to możesz kupić gotowe tutaj:
http://chronlakier.pl/23-alfa-romeo-159-naklejka-folia-ochronna-blotnik-.html
Ja jednak wolę sobie dociąć bo będą większe niż oryginał.

Piękna, jak wrócę do Alfy a wrócę na wiosnę to z taką 159 w ti albo w 156 gta.
Dzięki, o GTA marzyłem i nadal marzę, ale póki co ten model spełnia moje oczekiwania z nawiązką ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Mechanicznie Alfa doprowadzona do odpowiedniego stanu, zatem można zająć się estetyką;)
Póki co to zagościły zimowe koła 18", satynowe nakładki na lusterka i nowe, skórzane mieszki z czerwonymi ściegami dla dźwigni hamulca ręcznego i lewarka zmiany biegów.
IMAG2649.jpgIMAG2650.jpgIMAG2651.jpg
Pozdrawiam.
- Rafał

kólka pasuja , ja mam 18 podkowy ale zle mi sie jezdzi , założę 17 i zobacze

Noo panie półksiężyce na zimę - rozwiązanie idealne. One są czarne czy jakiś ciemny grafit? Od razu inne auto!

Widzę Rafał, że podobny gust mamy ;)
image.jpg

Noooo... Fajny samochód i do tego w genialnym kolorze. Mi osobiście te fotele Ti częściowo w skórze i częściowo w alcantarze mniej się podobają wizualnie niż pełna skóra, ale ogólnie całość cudo.
Fajny patent z tymi naklejkami ochronnymi - po co kupować oryginały, które są małe, jak można nakleić szerszą folie.
Zimówki też wyglądają świetnie.

kólka pasuja , ja mam 18 podkowy ale zle mi sie jezdzi , założę 17 i zobacze
Na lato będzie 19";)

niejeden chciałby takie zimówki na lato świetna jest!
Owszem, ten model felg jest megafajny, ale to "tylko" 18" zatem idealne na zimę.

Noo panie półksiężyce na zimę - rozwiązanie idealne. One są czarne czy jakiś ciemny grafit? Od razu inne auto!
Rzekłbym, że to czarny lustrzany, aczkolwiek noszą ślady użytkowania, więc po tym sezonie pójdą do pieca, tyle tylko, że nie wiem na jaki kolor...

Widzę Rafał, że podobny gust mamy
Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: image.jpg Wyświetleń: 0 Rozmiar: 160.6 KB ID: 216000
Owszem, przy czym pozwolę sobie zaznaczyć, że to dobry gust :D

Noooo... Fajny samochód i do tego w genialnym kolorze. Mi osobiście te fotele Ti częściowo w skórze i częściowo w alcantarze mniej się podobają wizualnie niż pełna skóra, ale ogólnie całość cudo.
Fajny patent z tymi naklejkami ochronnymi - po co kupować oryginały, które są małe, jak można nakleić szerszą folie.
Zimówki też wyglądają świetnie.
Dziękuję, dziękuję.
Co do foteli to... jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Poważnie jednak mówiąc to w poprzedniej 159 miałem czarne, pełno skórzane fotele z wersji TI, które wyglądają obłędnie i są bardzo wygodne, ze świetnym trzymaniem bocznym. Sądziłem, że te skóra/alkantara są identyczne, tylko mają inne obicie, ale okazało się, że są bardziej wygodne, co doceniła Natalia, której pod względem wygody poprzednie fotele nie przypadły zbytnio do gustu...
Pozdrawiam.
- Rafał

Całkiem spontanicznie stałem się posiadaczem Alfy Romeo 159 Turismo Internacionale sedan.
Kilka faktów:
- produkcja: 2011,
- motor 2.0 JTDm 170KM (seria),
- samochód bezwypadkowy,
- przebieg: wiarygodny ;),
- kolor: bianco polare.

Gratulacje :)
Ja szukałem właśnie takiej, w tym kolorze i przez dłuuugi czas nic sensownego nie było.
Wymiękłem i kupiłem czarną.
A tu proszę :)

Miażdży wyglądem. Dużo lepiej się prezentuje niż czarna. Podwójny wydech i półksiężyce - miodzio :)

Mod softu robiłeś w autka.pl ?
Też zamierzam coś z softem zrobić u siebie + wyrzucić ekologię, bo od dołu to auto nie jedzie nic :(

Rafał, połączenie białego sedana i tych czarnych półksiężyców jest rewelacyjne!
Podwójny wydech też idealnie do niej pasuje.

A teraz pewnie wszyscy się zastanawiają, co szykujesz na lato ;)

Dopoki nie dojada to nie ma tematu .

Zacna alfa :-) szerokości i bezawaryjnej jazdy :-)
Dzięki ;)

Gratulacje
Ja szukałem właśnie takiej, w tym kolorze i przez dłuuugi czas nic sensownego nie było.
Wymiękłem i kupiłem czarną.
A tu proszę

Miażdży wyglądem. Dużo lepiej się prezentuje niż czarna. Podwójny wydech i półksiężyce - miodzio

Mod softu robiłeś w autka.pl ?
Też zamierzam coś z softem zrobić u siebie + wyrzucić ekologię, bo od dołu to auto nie jedzie nic
Dzięki, ja też powoli zaczynam się przyzwyczajać;) Nie kupiłem jej dla koloru, ale przyznam, że był dopełnieniem i poniekąd wpłynął na decyzję :D
Tak, soft robiony u Tomka tym razem. Polecam.

Rafał, połączenie białego sedana i tych czarnych półksiężyców jest rewelacyjne!
Podwójny wydech też idealnie do niej pasuje.
Dzięki:)
Myślę, że jak do tego dojdzie jeszcze parę detali to efekt będzie jeszcze lepszy, ale na to potrzebuję trochę czasu, a z tym krucho :(

A teraz pewnie wszyscy się zastanawiają, co szykujesz na lato
Tym razem zaskoczenia raczej nie będzie ;)

Cóż ma być... pewnie 19 prodrive
Na dzień dzisiejszy nie, ale być może to kwestia czasu ;)

Brzydal.Pozdrawiam
Tak sobie tłumacz :P

Dopoki nie dojada to nie ma tematu .
Z tego co wiem, są już w drodze:D dzięki [MENTION=181]salatin[/MENTION].
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót