[159] Jakie żarówki H7?

Jak to nie widać? Sprysków nie masz a to widać, odkręcisz dekiel i wszystko widać, poziomowania brak to też widać od razu.

Ale z zewnątrz? Czy po stronie komory silnika?

Panowie, dotychczas używałem Osramów Cool Blue Hyper(czyli tych bez homologacji), o barwie teoretycznie 5000k. W sumie świeciły lepiej wcześniej zamontowane zwykłe żarówki, ale w deszczu pozostawiały trochę do życzenia, głównie dlatego, że niebieskawy promień światła zlewał się z mokrą drogą. Niestety podejrzewam, że z ich życia już niewiele zostało, bo świecą już niemal cały rok, w związku z czym myślę na wymianę na zestaw HID.
Chciałbym się dowiedzieć jak taki zestaw wypada pod względem ilości światła i trwałości w porównaniu do żarówek a'la ksenonowych, takich jak moje osramy. Ważna jest dla mnie też kwestia ewentualnych błędów "przepalonych żarówek", bo przejrzałem wcześniejsze posty i zdania na ten temat są podzielone.
Zastanawiam się nad tym zestawem: http://allegro.pl/zestaw-hid-h7-4300k-slim-xenon-h1-h3-h4-h11-ksenon-i4914874621.html

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Ja założyłem polecane na forum Philipsy White Vision 4300k i muszę przyznać, że naprawdę dają radę. Świecą mocniej niż poprzednie Osramy plus fajnym białym światłem. Białym, nie niebieskim, więc na mokrym też sprawują się bdb. Generalnie lepiej świecących żarówek H7 jeszcze nie miałem założonych w aucie. Ciekawe jak będzie z żywotnością, ale jak wytrzymają chociaż pół roku to warte swojej w sumie nie małej ceny :)

Panowie, dotychczas używałem Osramów Cool Blue Hyper(czyli tych bez homologacji), o barwie teoretycznie 5000k. W sumie świeciły lepiej wcześniej zamontowane zwykłe żarówki, ale w deszczu pozostawiały trochę do życzenia, głównie dlatego, że niebieskawy promień światła zlewał się z mokrą drogą. Niestety podejrzewam, że z ich życia już niewiele zostało, bo świecą już niemal cały rok, w związku z czym myślę na wymianę na zestaw HID.
Chciałbym się dowiedzieć jak taki zestaw wypada pod względem ilości światła i trwałości w porównaniu do żarówek a'la ksenonowych, takich jak moje osramy. Ważna jest dla mnie też kwestia ewentualnych błędów "przepalonych żarówek", bo przejrzałem wcześniejsze posty i zdania na ten temat są podzielone.
Zastanawiam się nad tym zestawem: http://allegro.pl/zestaw-hid-h7-4300k-slim-xenon-h1-h3-h4-h11-ksenon-i4914874621.html

Pozdrawiam :)
Polecam Ci taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-xenon-h1-h7-h11-mini-digital-cyfrowy-xenony-i5398891265.html
Wydajesz trochę więcej ale mogę Ci je polecić. Mam u siebie. W suchą noc rewelacja. Podczas deszczu tyle światła jeszcze nie miałem w żadnym aucie. Barwa 4300. Do ledowych postojowek świecą wręcz na "żółto" Ale może to i lepiej.

Nie żebym się czepiał ale gdzie tu podają ile to światła daje? Jedyne info na temat ilości światła dawnej przez hity jak do tej pory znalazłem w Auto Świecie i podawali ze najwyżej tyle co h7.

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

Nie żebym się czepiał ale gdzie tu podają ile to światła daje? Jedyne info na temat ilości światła dawnej przez hity jak do tej pory znalazłem w Auto Świecie i podawali ze najwyżej tyle co h7.

Pozdrawiam.

do kogo ten post ?

Pozdrawiam.

Źródło wyładowcze daje ponad 2x więcej lm niż kalsyczne żarówki włóknowe. Tego nie trzeba nigdzie podawać, to jest oczywiste.
Wiadomo że w zależności od producenta są pewne odchyły od jakości ale nie przesadzaj. Żarówka ma emisję na poziomie 1200-1500lm to jest maksior. Żarniki ksenonowe to rząd 3500lm. Nawet gdyby odstawało to od normy o kilkanaście procent to zobacz jaka jest druzgocząca różnica.

A które marki żarówek zwykle kupujecie: Osram, Philips czy Bosch?

Wszystkie z wymienionych żarówek są na swój sposób dobre. W zależności od modelu jest to w końcu najwyższa półka.
Sam od ponad roku jeżdżę na Philipsach Blue Vision jeszcze żadna mi się nie przepaliła. Jeżeli chodzi o świecenie, to dają ładne białe światło, z taką delikatną domieszką niebieskiego. Ale ta ilość jest dosłownie śladowa. Tutaj masz dobry tekst o tym czym różnią się markowe od niemarkowych: https://nocar.pl/blog/dlaczego-warto-kupowac-markowe-zarowki/

Dziwne, u mnie jest( zdjęcie kiepskie niestety)LuckL1.jpg i jeszcze po zdjęciu tej plastikowej nakładki:LuckL2.jpg

Ty jak wysłałeś zdjęcie to sobie pomyślałem, co mnie skleroza złapała i zapamiętałem coś czego nie ma?;) na szczęście nie hehe.

Amortyzatory
Powrót