[159] Jakie żarówki H7?

Jezdze na nich dosc dlugo, mialem dwie stluczki co prawda tylko parkingowe(nie z mojej winy), 2 razy przeglad, dotego ledy niebieskawe w postojowkach. Jak dotad tylko ty sie przyczepiles :P :).

Na oswietlenie drogi tez nie narzekam, wg mnie jest dobre, jedynie w deszczowe dni wyraznie slabsze, ale nie az tak slabe zebym musial zmieniac te h7.

E tam przyczepiłeś od razu :P Przezorny się zrobiłem na starość :) Nigdy nie wiesz czy w razie jakiegoś incydentu nie trafisz na jakiegoś dociekliwego spryciarza lub mecenasa który teoretycznie winny będzie robił wszystko, żeby Tobie wlepić winę :) Wszystko jest możliwe, skoro wieść gminna niesie, że byli tacy z przyciemnionymi kloszami tylnych świateł, którym ktoś wjechał w tył i później sprawcy darli papę, że nie wydzieli światła stop bo klosz za ciemny pod folią...

Sam jeździłem na tych żarówkach przecież i jedyny ich plus to barwa światła ale to dla mnie za mało. Większa widoczność (choć oczywiście też słaba w porównaniu do xenonu) i ewentualny spokojny sen to dla mnie ważniejsza sprawa ;-) Szczególnie, że za paredziesiąt złotych.

Czy może być jakaś przyczyna w samochodzie , instalacji że już trzeci raz padła mi przetwornica ? Za każdym razem prawy przód. Ostatnia wytrzymała 2tygodnie.

No właśnie też mi się tak wydaje. Choć zwykle żarówki świeciły bez problemu. Od czego zacząć ? Gdzie szukać przyczyny ?

Chyba że tym razem to tylko żarnik. Pójdę później zobaczyć.

Właśnie sam żarnik może być problemem. Co masz założone? Bo były przypadki że żarnik palił przetwornice.

Mam hidy slim z einparts. Tak pochowane że żeby coś naprawić trzeba zderzak zdjąć. Założyłem inny żarnik i jest to samo. Co ciekawe ,włączę światła i nie świeci prawa,zapale jeszcze raz światła i światła i świecą oby dwie. Po kilku próbach wyłączenia i włączenia prawy przy starcie delikatnie mrugal. Zamienilem lewą żarówkę z prawą na sam koniec i takie same objawy. Jak już wystartuje to świeci cały czas. Więc albo znowu wadliwa przetwornica albo mam coś z instalacją. Ale coo? Zwykle żarówki świecą bez problemu.

Kurde wkurza mnie to już. Gdy by nie to że mam tak zajebiste światło teraz to bym je wywalil i wsadził zwykle żarówki. Przetwornica może mieć takie cyki?albo działa albo nie... A ta przeważnie za drugim razem startuje.

Mam hidy slim z einparts. Tak pochowane że żeby coś naprawić trzeba zderzak zdjąć. Założyłem inny żarnik i jest to samo. Co ciekawe ,włączę światła i nie świeci prawa,zapale jeszcze raz światła i światła i świecą oby dwie. Po kilku próbach wyłączenia i włączenia prawy przy starcie delikatnie mrugal. Zamienilem lewą żarówkę z prawą na sam koniec i takie same objawy. Jak już wystartuje to świeci cały czas. Więc albo znowu wadliwa przetwornica albo mam coś z instalacją. Ale coo? Zwykle żarówki świecą bez problemu.
Ice u mnie takie objawy były przy hidach budżetowych za 100zł z allegro najpierw nie chciała odpalać prawa strona (musiałem kilka razy włączać i wyłączać żeby załapało) a potem dopadło to lewą stronę i tak na zmianę , więc założyłem zwykłe żarówki a hid poszedł do smieci

No właśnie za 100zł... A moje normalnie kosztują 300 z systemem canbus bo takie kupiłem niepotrzebnie. Jutro jadę wymienić przetwornice na nową. Ostatni raz. Jak znowu nawali w ciągu kilku tygodni zrobię tak jak Ty. Niestety.

No właśnie za 100zł... A moje normalnie kosztują 300 z systemem canbus bo takie kupiłem niepotrzebnie. Jutro jadę wymienić przetwornice na nową. Ostatni raz. Jak znowu nawali w ciągu kilku tygodni zrobię tak jak Ty. Niestety.
weź kolejna nową przetwornicę i przy montażu zamień stronami zobaczysz co będzie... trche tylko szkoda że do takich prób musisz zdejmować zderzak

Heh,i jak wysiadzie znowu prawa (obecna lewa) to oznacza że coś z autem ?

Wsadzilem dziś nową przetwornice. Zobaczymy jak długo wytrzyma :-D

Daję tydzień :P :D

Jak teraz się przepali to minuta roboty z wymianą. Umieściłem przetwornice w lampie ;-) nie chciało mi się zdejmować znowu zderzaka A na dodatek jestem chory. A żona ma rodzić na dniach :-\
Odlaczylem tylko starą przetwornice , nową podlaczylem wrzuciłem do lampy i zobaczymy ile poświeci. Będę tak długo je miał aż mi odmowią wymiany ;-)

Na ile tys. km starczaja Wam Wasze h7? Podajcie nazwę żarówki i przebieg na niej od momentu założenia kompletu do momentu kiedy jedna z nich się przepala. Chciałbym zrobić takie zestawienie żarówek od ilości przejechanych km na jakimś wykresie.

Jezdze na nich dosc dlugo, mialem dwie stluczki co prawda tylko parkingowe(nie z mojej winy), 2 razy przeglad, dotego ledy niebieskawe w postojowkach. Jak dotad tylko ty sie przyczepiles :P :).

Na oswietlenie drogi tez nie narzekam, wg mnie jest dobre, jedynie w deszczowe dni wyraznie slabsze, ale nie az tak slabe zebym musial zmieniac te h7.

Jeszcze się nie przyczepił to masz szczęście. U mnie w policyjnym mieście ścigają za takie żaróweczki, a wóz techniczny potrafi porządnie przetrzepać auto. U mnie jest placyk gdzie miejscowi janusze tuningu szczególnie wizualnego się zbierają aby, tak przypuszczam, odbyć "taniec godowy przed samiczkami" w sowich golfach 3, audbi i beemwu. Pewnej upalnej nocycchłopaki zajechali technicznym i po chwili 3/4 wozów wymieniało żarówki, a jeden nawet zaklejał dziury w tłumiku rodem z wrc.

A teraz do rzeczy. Wczoraj przepaliła mi się jakże zacna żarówka philipsa white vision. Miałem pod ręką zwykłą narvę. I mile się zdziwiłem gdy w nocy narava świeciła ładniej niż niby lepszejsza philipsa.

(...)

A teraz do rzeczy. Wczoraj przepaliła mi się jakże zacna żarówka philipsa white vision. Miałem pod ręką zwykłą narvę. I mile się zdziwiłem gdy w nocy narava świeciła ładniej niż niby lepszejsza philipsa.

W sensie skuteczniej? Bo poruszana jest tu też często kwestia "ładności" barwy dlatego pytam ;-)

pamiętaj, że żarówki z czasem śwircą coraz gorzej, więc może też stąd ta różnica. Ja też się długo wahałem nad różnymi opcjami, od Ledów za 300zł, przez Osramy i Philipsy, ale ostatecznie kupiłem Tungsram +120 (czy jakoś tak) i muszę przyznać że świecą rewelacyjnie w nocy, a kosztowały jakoś 40zł za parę. Przedtem jeździłem na Osramach Cool blue Hyper, które w deszczowe noce mogłem wyłączać, bo i tak nic nie dawały... (sorry, jedynie efekt xenonu)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót