Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Pytanie: ciężko idzie mi rozklejenie tylnej lampy. Wiecie może czy tam jest normalny klej czy tak zwany "twardy" którego nie da się podgrzać ?! Licze na pomoc
Będzie że niepomocny jestem.. jak ogarne sie po zlocie Mazowsza to zrobię przewodnik w "zrób to sam"
a włąsnie z moich obserwacji wynika że one są sklejone nie na klej tylko na gorąco bo plastik lampy i klosza wyglądają jakby były rozpuszczone
Będzie że niepomocny jestem.. jak ogarne sie po zlocie Mazowsza to zrobię przewodnik w "zrób to sam"
a włąsnie z moich obserwacji wynika że one są sklejone nie na klej tylko na gorąco bo plastik lampy i klosza wyglądają jakby były rozpuszczone
Walczyłem z tym problemem zaparowanych lamp 7 lat w swojej Brerce. Miałem 2 nowe lampy kupione, oddałem swoją do regeneracji nawet i ciągle było to samo. W 95% przypadków winna jest uszczelka lampy ta z pianki która po czasie przepuszcza wodę która wjeżdża tam litrami jak są opady albo po myciu auta. Kupiłem arkusz gumy o grubości 5mm i zrobiłem nową uszczelkę, dla pewności objechałem też w koło silikonem lampę na łączeniach i problem z głowy. Oczywiście przed założeniem lampa była dokładnie osuszona. Jako że nie była rozklejana najszybszym sposobem był odkurzacz. 3 dziurki na wlotach z tyłu gdzie idą żarówki tam przykładałem rurę od odkurzacza i to skutecznie wyciągało wilgoć, parę z lamp. Co ciekawe problem miałem tylko z prawą.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.