• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[159] Moja piękna, wymarzona 159 TI !!!

duke75

Nowy
Auto
AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"
Kiedyś dawno temu namówiłem kumpla, który miał dużo cashu na alfe 147. Była to pierwsza 147 w Krakowie, wyglądała jak UFO. Potem namówiłem go po raz drugi i kupił 156 FL. Mnie wtedy nie było stać na bilet miesięczny na autobus ale na marzenia tak:). Pojawiła się później 159. Namawiałem go ale on odpuścił. Ja natomiast nie... W 2006 miałem jechać nią do ślubu ale dzień przed, ten sam kumpel przyjechał nowiutkim Mercem CLS i zdradziłem alfę :( Żałuję tego do dziś bo zdjęcia ze ślubu oglądałbym bardzo często. KIlka lat później kupiłem Mito i to był przełom. 159 była kwestią czasu. Ostro się do jej szukania zabierałem 5 lat temu ale brat wsadził mi swoje Volvo, którym jeżdzę do dziś. Złego słowa nie powiem ale to nie alfa!!! Szykowałem sie do Giulii ale stwierdziłem,że tak piękne auto jak 159 musi być w mojej biografii i jest!!!
Po setkach godzin spędzonych na tym forum, na czytaniu różnych artykułów papierowych i na wujku Guglu, po dniach spędzonych na wszystkich portalach ogłoszeniowych Europy trafiłem swoja wymarzoną Alfe w Luxemburgu.
Auto jest praktycznie wszystkim tym co chciałem. Dałem za nią furę kasy ale wali mnie utrata wartości i takie tam brednie. Myślałem przez chwilę o Octavii RS ale to tylko imitacja alfy TI a ja nie chcę mieć podróbki. Szkoda życia na kupowanie aut rozsądnych. Mam wreszcie 159!!!
attachment.php
attachment.php

Jak Wam się podoba tablica? :)
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0756-1.jpg
    DSC_0756-1.jpg
    80.6 KB · Wyświetleń: 1,361
  • DSC_0757.jpg
    DSC_0757.jpg
    94.1 KB · Wyświetleń: 1,334
  • 2.jpg
    2.jpg
    82.2 KB · Wyświetleń: 1,317
  • 3.jpg
    3.jpg
    101.2 KB · Wyświetleń: 1,290
Ostatnia edycja:
Piękna jest. Koła zmieniałeś, czy dokręcałeś? ;) Progi robią robotę. Daj jakieś fotki środka.
Tablica mogłaby być A4159 ;) Ale i tak jest świetnie.

Ostatnia edycja:
Widzę, że bocianowa ma siostrę bliźniaczkę ;)
Gratuluję. Piękna maszyna!
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnia edycja:
Fantastyczna! Biel w 159 jest obłędna, sam kiedyś taką kupię, też koniecznie w TI :D Czekamy z niecierpliwością na więcej :)

Przyjemności, szerokości!

Koła zmieniałem bo przyjechałem na 17-ach zimowych.
Dodam,że auto jest super utrzymane. Praktycznie zero rysek w środku jak na zewnątrz 2010r. i przebieg 70 tys. Pierwszy i jedyny właściciel.
Na 19-ach prowadzi się jak bolid DTM. O to mi chodziło w 100%!!!:cool:
Stary koń a cieszy się jak dziecko :)

Dobrze, że są jeszcze maniacy:) Chciałeś z relingami czy taka się trafiła?
Jeśli mogę coś doradzić, to usuń folie ochronne z tylnych nadkól, w białym kolorze okropnie wyglądają pożółknięte, a nowe możesz dostać w ASO lub nie naklejać wcale:)
Jaki silnik? 2.0?

Na 99,9% 2.0 :P

Dobrze, że są jeszcze maniacy:) Chciałeś z relingami czy taka się trafiła?
Jeśli mogę coś doradzić, to usuń folie ochronne z tylnych nadkól, w białym kolorze okropnie wyglądają pożółknięte, a nowe możesz dostać w ASO lub nie naklejać wcale:)
Jaki silnik? 2.0?

Na 99,9% 2.0 :P

Tak 2.0 :) Chwilę myślałem o TBi ale mam duże roczne przebiegi więc to był najlepszy wybór.
Relingi w ogóle nie rzucają się w oczy w tym kolorze a przydadzą się. Folie muszę zmienić, masz rację.

Opowiem Wam jeszcze historyjkę: Byłem już 2 tyg. wcześniej w Niemczech po identyczną ale 2011, 85 tys km. ale z bananową skórą. Tak mi sie podobała,że brałbym ją bez targowania ale koleś mi podwyższył cene o 1000 euro.:confused:
Powiedział,że był rano koleś i ze chciał ja brać od razu ale on czekał na mnie to koleś podbił cenę i on teraz chce 1000 więcej bo tamten czeka. Ja na to: fuck you ( tzn. trochę grzeczniej :) ) i tą kupiłem za 3 tys taniej. Warto czasem zacisnąć zwieracze :)

Ostatnia edycja:
Piękna bella. Tablica to taka wisienka na torcie, mam podobną.

Piękna sztuka a !! :congrats: Naprawdę prezentuje się Super !!! :adore:
No ale też troche dziekciu, nie będzie mi po Krakowie jeździć taka ślicznotka bez ramek klubowych :damnmate:

Ramki mam mojego klubu Desmobsession, który jest oficjalnie zaprzyjaźniony z Alfaholikami :) Ale... Mam zamiar nakleić logo klubowe czyli scudetto bo mi się bardzo podoba.

Widzę, że bocianowa ma siostrę bliźniaczkę ;)
Gratuluję. Piękna maszyna!
Pozdrawiam.
- Rafał

ni ma
bo :
ni mom relingów ( mie nie potrzebne i wolę bez )
mom jasne alu na panelu
ni mom park przód :-(
ni mom szyberdacha
ni mom navi ( tej dużej - bo mom tom śmiesznom ze strzałkami )

ale i tak jest super :-)

p.s.
co do nimca co dźwigoł cena
jo urlop w robocie już brał prawie na banan skóra w 59 sw ti poza PL - ale zanim mi dali to już poszła :-(
no i jes jak jes i tyle

a jaki przelot wybranka prezentuje ?

Jaram się kierownicą Ti. Do GTA chyba sobie przełożę;] wnętrze bajka..

Kwintesencja 159 i ten szyberdach mhh. Tak jak było pisane wcześniej, ściągnij te żółte naklejki osłonne. No i dobrze, że komplecik kluczy leży przy Alfie, dobrze się to komponuje hehe

ni ma
bo :
mom jasne alu na panelu
ni mom szyberdacha

To czemyś se taką ciulową wersję kupił :P

Ramki mam mojego klubu Desmobsession, który jest oficjalnie zaprzyjaźniony z Alfaholikami :) Ale... Mam zamiar nakleić logo klubowe czyli scudetto bo mi się bardzo podoba.

Z przodu by mogła być klubowa, bo mało kto Ci rękę podniesie !

Ostatnio komuš odmachałem a ten mi dawał znać, że bez świateł jadę :)
chyba tak zrobię z ramkami jak piszesz

Ostatnia edycja:
Okazało się, że gość od którego kupiłem to dobry kumpel mojego znajomego z Luxemburga ( uśmialiśmy się, że świat jest malutki) I ten znajomy ma 2.4 Ti do sprzedania. Jak chcesz mogę znaleźć to ogłoszenie. Aha, ale Ty chciałeś Rosso....a tamta jest czarna.

Dodano po 2 minutes:

ni ma
bo :
mom jasne alu na panelu
ni mom szyberdacha

ale i tak jest super :-)

p.s.
co do nimca co dźwigoł cena
jo urlop w robocie już brał prawie na banan skóra w 59 sw ti poza PL - ale zanim mi dali to już poszła :-(
no i jes jak jes i tyle

a jaki przelot wybranka prezentuje ?
Przelot, znaczy się przebieg 70 tys.

Ostatnia edycja:
70 to jak nowka prawie
u mnie troche wiecej ( 198 )

Amortyzatory
Powrót