- Auto
- 166 3.0V6, gtv 2,0TS, Brera V6, Stelvio 2.0 Q4
Z tego co pamiętam miało to miejsce gdy auto było wykonywane na rynek holenderski z obniżoną mocą. Tak mi coś świta.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Z tego co pamiętam miało to miejsce gdy auto było wykonywane na rynek holenderski z obniżoną mocą. Tak mi coś świta.
Belgijski. Tam podatek byl od mocy i chcieli sie miescic w limicie.
Czy w takim razie można się spodziewać, że takie auto będzie miało rzeczywiście nieco mniejszą moc, czy to tylko taki "chłyt marketingowy" i moc będzie taka sama (w końcu dla tego samego numeru VIN pojawiają się tak jakby dwa auta) jak w autach przeznaczonych na pozostałe rynki (np. JTD 20V 163/175KM)?
Myślę, że faktycznie będzie słabsze. To nie Polska, że na papierze jedno, a klepią drugie...wiadomo, że silnik silnikowi nie równy, w sensie nie każdy ma zawsze nominał 175...bo bywają odchyły ale te 10 kucy pewnie zdławione jest...
Tylko czemu pojawiają się w takim przypadku dwie opcje, 163 i 175 KM?
Od czego zależy, czy było koło zapasowe pełnowymiarowe, czy dojazdówka? Myślałem, że po FL wkładali już tylko dojazdówki, ale spotkałem się również z pełnowymiarowym kołem zapasowym...
-Ile to autko spala - będę zakładać gaz o ile się zdecyduje - od 11l w górę
-co się psuje - właściwie wszystko i nic ( jak to w nastoletnim aucie). Może popsuć się silnik i równie dobrze przez wiele kilometrów może się nic nie dziać
-czy zawieszenie można całkowicie zastąpić całkowicie poliuteranem i jak się takowe sprawuje - można ( są tematy na forum i wiele opinii)
-koszt rozrządu i co ile powinno się go wymieniać - części jakieś 800-900zł co 60tyś km
-Ostatnie pytanie odnosi się do wymiany silnika z wersji 2.5 manual na silnik 3.0 - czemu taka kombinacja?
-Ile to autko spala - będę zakładać gaz o ile się zdecyduje - od 11l w górę
-co się psuje - właściwie wszystko i nic ( jak to w nastoletnim aucie). Może popsuć się silnik i równie dobrze przez wiele kilometrów może się nic nie dziać
-czy zawieszenie można całkowicie zastąpić całkowicie poliuteranem i jak się takowe sprawuje - można ( są tematy na forum i wiele opinii)
-koszt rozrządu i co ile powinno się go wymieniać - części jakieś 800-900zł co 60tyś km
-Ostatnie pytanie odnosi się do wymiany silnika z wersji 2.5 manual na silnik 3.0 - czemu taka kombinacja?
Spokojna trasa i wynik do osiągnięcia tylko V6 kusi do mocniejszego przyciskania gazu.11 litrow to pobozne zyczeniewynik nie do osiagniecia. 800 900 zl za rozrzad ? to nawet na czesci nie wystarczy chyba ze bez pompy wody
Jak chcesz połączyć szkrzynie z 2.5 z silnikiem 3.0 to zobacz jaka to skrzynia bo w 2.5 do 2000r. było 5 biegów. Dopiero poźniej było 6 a 3.0 miało zawsze 6 biegów.
Inna sprawa, że do tego 3.0 które było w automacie bedziesz potrzebować koła dwumasowego bo z 2.5 nie pasuje. Także z niby prostej przekładki napotkasz na pewno wiele przeszkód