Kris_Nero166
ZBANOWANY
Panowie a jeszcze pytanie o sondę czy powinna schodzić do 0 i max 1V czy moze chodzić w zakresie 300-900 tak jak u mnie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Panowie a jeszcze pytanie o sondę czy powinna schodzić do 0 i max 1V czy moze chodzić w zakresie 300-900 tak jak u mnie?
Wracam do tematu przepływki ktorą zakupiłem od kolegi rafal0717 używaną ale sprawdzoną przez Rafała przed wyjeciem i twierdził ze pokazywała przepływ na goracym silniku ok 19 kg/h . Po załozeniu u mnie pokazuje dokładnie jak moja stara przepływka czyli 14-15 kg na jałowym w okolicach 90 st. Jak silnik był zimniejszy to pokazuje ponad 22 kg i spada proporcjonalnie do rozgrzewania silnika az do 14 czasem nawet 13 kg. (identycznie jak moja wyjęta ) I pytanie gdzie szukac przyczyny? Swiece zmienione , cewki zmienione , filtr powierza zmieniony , zastanawia mnie czy to problem elektryczny czy cos w dolocie przed przeplywka moze byc? ale tam jest tylko filtr i rura idaca gdzies w bok , watpie zeby była zapchana , jakies sugestie z waszej strony ? Nie mam juz trzeciej przepływki na podmiane![]()
A jakaś tolerancja? Sam miałem wiele razy z tym styczność w 166V6 i w bezproblemowo działającym samochodzie miały na poziomie 17-19kg na biegu jałowym.na biegu jałowym winno pokazywać ok. 14 kg
Skoro my jeździmy (w zasadzie zawsze słyszałem o tych 17-19kg) to Ty też powinieneś jeździć dobrzeale swoją droga ciekawe....