• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 159

nowa oferta AR 159 SW na allegro - co sądzicie o tym modelu?

Cześć szanownym Wszystkim.

jestem tu nowy, to mój 1 post. piszę na szybkości bo niedawno pokazała się fajna nowa oferta modelu na jaki poluję:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2551071643

niedawno ktoś mi "podkupił" inne tego typu auto więc prośba - napiszcie, jako praktycy, co o tym sądzicie. czy warta swojej ceny?
(wystawiający nie podaje VINu ale zapewnia w opisie aukcji o bez wypadkowości etc.)

mam nadzieję, że wkrótce sam się przekonam o urokach tej alfy.

PS. A może ktoś z forumowiczów sprzedaje swoją AR?

z góry dzięki za pomoc.

znalazłem ar159 w niemczech tuż niedaleko mojego miasta ,najbogatsza wersja distinctive skóra ,navi rocznik07.2007 nowy TUV zlipca przebieg duży około 300tkm głównie autostrada (raczej się zgadza bo miasteczko przy autostradzie do berlina ) czy warto kupować bo cena atrakcyjna około18tyś po opłatach poradżcie .Jest też druga ar z olx z kalisz również atrakcyjna wizualnie z kalisza za ok.27tyś

wrzuc linki.Ja bym chyba raczej wolal ta z niemiec z pewnym wysokim przebiegiem niz cos z PL pewnie z przebiegiem ok.130 tys skreconym z 300:D.Pokaz linki to zobaczymy.Najlepiej napisz w temacie Pomocy przy zakupie 159/Brera

Witam. Jako ze po przeczytaniu całego tematu dalej nie wiem wystarczająco o silnikach benzynowych, chciałbym żeby użytkownicy Alf z tym ze napędem się wypowiedzieli która Alfe wybrać. Temat muszę zacząć od tego ze będzie to moja pierwsza Alfa i chce zakupić 159. Tu się zaczyna dylemat, poniwaz nie wiem który silnik jest naj mniej awaryjny i najlepiej będzie pasować do nadwozia 159 sportwagon.
Myślałem o 2.2 albo 3.2 jts ale doszukalem się opini ze nie są to zbyt udane jednostki. 1.75 Tbi jest uturbione a ja jestem zwolennikiem wolnossakow.
Tak wiec proszę o poradę co wybrac żeby jeździć i się cieszyć z pierwszej Alfy.
Pozdrawiam

Witam. Jako ze po przeczytaniu całego tematu dalej nie wiem wystarczająco o silnikach benzynowych, chciałbym żeby użytkownicy Alf z tym ze napędem się wypowiedzieli która Alfe wybrać. Temat muszę zacząć od tego ze będzie to moja pierwsza Alfa i chce zakupić 159. Tu się zaczyna dylemat, poniwaz nie wiem który silnik jest naj mniej awaryjny i najlepiej będzie pasować do nadwozia 159 sportwagon.
Myślałem o 2.2 albo 3.2 jts ale doszukalem się opini ze nie są to zbyt udane jednostki. 1.75 Tbi jest uturbione a ja jestem zwolennikiem wolnossakow.
Tak wiec proszę o poradę co wybrac żeby jeździć i się cieszyć z pierwszej Alfy.
Pozdrawiam

]
Zamierzasz kupić 159, Brerę lub Spidera? Potrzebujesz porady? CZYTAJ!

to zeby troche ci rozjasnic ,poczytaj jeszcze tu

Ostatnia edycja:
Rozglądam się za 159-ką 150KM (ewentualnie 170KM, jeśli 2009) w dieslu, może być i sedan, i SW, rocznik 2007-2009. Przeglądam ogłoszenia i 2007 można dostać obecnie od ok. 19 tys., 2008 od 22 tys., a 2009 od 25 tys. - od tych cen zaczyna się sporo ofert. Powiedzcie, czy te ceny za te roczniki są ok, czy raczej są podejrzanie niskie. Wiadomo, że oferta ofercie nierówna, zajechanie zajechaniu nierówne, cofnięcie licznika cofnięciu nierówne itd., ale jak te ceny mają się do Waszych doświadczeń.

odradzają roczniki sprzed 2008
odradzają auta za kilkanście tys
realnie wsadzisz w nie 5 do 10 tys na pewno

może ktoś coś podpowiedzieć odnosnie jaki silnik benzynowy do 159 ?? planuje zakupić a sam nie jestem pewny jaki motor jest w miare mało awaryjny .

i JTS zapomnij
kupisz i kłopoty gwarantowane
a 1.8 to fakt, muł

159 to tylko: benzyna 1.75 TBI
ropcia 1.9 jtdm, 2.0 jtdm
inne odpuść

Witam chciałbym zapytać forumowiczów i prosić o pomoc i opinie przy zakupie Alfy romeo 159,
zainteresowała mnie ta oferta :
http://www.janiaautohaus.com/oferta/...96cm3_27650pln

I już byłem zdecydowany, ale poczytałem trochę negatywnych opinii o komisie, dlatego będę wdzięczy za informację:

- czy ktoś coś wie o tym aucie, wiem że jest z Gracji i miało malowane zderzaki, czy może ktoś ją oglądał i wiec coś więcej? komis pozwala na oględziny rzeczoznawcy z Dekry i sprawdzenie w ASO(teoretycznie bo nie ma tablic więc potrzebna laweta)

- oraz czy ktoś może się podzielić opinią na temat tego autokomisu?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Witam chciałbym zapytać forumowiczów i prosić o pomoc i opinie przy zakupie Alfy romeo 159,
zainteresowała mnie ta oferta :
http://www.janiaautohaus.com/oferta/...96cm3_27650pln

I już byłem zdecydowany, ale poczytałem trochę negatywnych opinii o komisie, dlatego będę wdzięczy za informację:

- czy ktoś coś wie o tym aucie, wiem że jest z Gracji i miało malowane zderzaki, czy może ktoś ją oglądał i wiec coś więcej? komis pozwala na oględziny rzeczoznawcy z Dekry i sprawdzenie w ASO(teoretycznie bo nie ma tablic więc potrzebna laweta)

- oraz czy ktoś może się podzielić opinią na temat tego autokomisu?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Kolego, piszesz to samo pytanie w każdym dziale po kolei - jest w podforum o 159 dział pomocy przy zakupie i tam napisałeś, więc czekaj spokojnie na odpowiedź a nie teraz w każdym dziale trzaskasz to samo pytanie. Na pewno ktoś pomoże, cierpliwości:) I powodzenia w poszukiwaniach bo łatwo nie jest:)

Ten komis sprowadza auta po leasingu/wypożyczalni długoterminowej z Grecji. Oglądałem to 159 jak kupowałem u nich swoje Mito. Na podstawie pół rocznego doświadczenia z autem moge ich polecić - auto jest ok, żadnych wad ukrytych niezmęczone, z pewnym przebiegiem. Z tego co wiem to raczej przebiegów nie cofają, ale auta raczej golasy - jak to po leasingu. Jednak co do tego egzemplarza byłbym ostrozny, stoi na placu od roku(zwyczajnie za duzo za nie chcą, wcześniej stało za 29.9k), więc trochę rzeczy może wyjśc po takim czasie, ja bym auta które tak długo stało się bał.

Amortyzatory
Powrót