Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tak, nie wyobrażam sobie obniżania 159 i normalnej jazdyprzynajmniej na 17-kach
co innego na 19, wtedy obniżenie to wg mnie priorytet![]()
A co mają powiedziec szpecjalisty z Continentala skoro szersze opony są droższe? Proste, namawiają do kupowania droższych. W dodatku są jasnowidzami i przewidują jak będą jeździć kierowcy. Względnie niezależni fachowcy z ADAC chyba jednak mają rację.www.opony.com.pl/artykul/jakie-opony-na-zime-waskie-czy-szerokie/?id=1070
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Szerokość opony nie ma wpływu na trakcje i przyczepność w zimie. Mówimy o nowoczesnych oponach.
bociek, co zakladasz na zime ?
Toteż napisałem "względnie"Znaczy ci ktorzy brali kase od producentow opon za dobre pozycjonowanie w rankingach?
![]()
Panowie, jestem w szoku ilością odpowiedzi. dziękuję bardzo. chciałbym jednak zaznaczyć, że interesują mnie dwa rozmiary opon: 215/55 R16 i 205/55 R16? bartekinator dziękuję za link. przydał się. jak na razie obstawiam jednak oponki 215/55 R16. czy jest sens montować węższe 205/55 R16?
homologowane są 205/55r16, 215/55r17, 225/50r17, 235/45r18 i 235/40r19
też przyoszczędziłem i kupiłem 205 masakra na koleinach, chyba długo ta osłona silnika nie pociągnie