• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Alfa GT 1.9JTD

Trzyma sie dobrze :) Coraz lepiej jezdzi. Korekty zeszly ponizej 1 po stosowaniu LM. Malowanie mam zrobione do konca. W piatek i sobote cala zostala wypolerowana i wszystkie niedorobki lakieru - syfki, skorka pomaranczowa zostaly zlikwidowane.

Wywalilem tez deske z luxury packa i wsadzilem zwykla.

Najblizszy plan to wymiana rozrzadu wkoncu bo mam 10 000 zrobione od zakupu prawie a nie mam pojecia kiedy byl wymieniany.. Do tego olej i filtry zrobie odrazu.

Ja u siebie też stosowałem dodatek do ON z LM i widać było efekt. Olej jaki będziesz zalewał? Polecam olej od LM 5w40, po przejściu z Valvoline jakby ciszej pracował silnik.

Hehe. Ja też mam teraz niebieskiego valvoline. Jakie są koszty lm? Masz jakieś foto jak wyglada bańka od niego?

Zerknij do mojego tematu i tam jest zdjęcie mojego zestawu do wymiany oleju:) a wcześniej miałem Valvoline SynPower. Koszty zakupu LM to 200 zł, polecam kolegę z forum ( pablo ) który ma dobre ceny dla forumowiczów.

Zrobilem konserwacje progow i alfie. Powiem wam ze warto. Jedna zima i by bylo rudo. A jak wiadomo rudej z imprezy nie wygonisz :) Progi z zewnatrz ladne, zero rdzy. Po wyjeciu zaslepek z progu okazalo sie jednak ze jest w nich sporo syfu - glownie piasku z przodu a z tylu mokrego piasku. Z tylu jeszcze sa wcisniete takie gabki opakowane folia - wygluszenie. Dotknalem tego palcem i bylo wilgotne w lewym progu. No to zdecydowalem ze musze je wyjac i wyczyscic prog zanim go zakonserwuje. Zeby to zrobic musialem wyjac kanape tylna i odkrecic boczki. Przy okazji sprawdzilem glosniczek od parktronika - glosnik dziala ale parktronik sie nie odzywa wogole przy wbijaniu wstecznego. Bede musial zajrzec do centralki ale nie moge otworzyc bagaznika bo rozjebalo sie sterowanie szybami :)

Wiec tak. Boczki zdjete, gabki wyjete, Macam palcem w prawym progu - wilgotne bloto w srodku. No no. Znalazlem za przednim kolem miejsce ktoredy moglo leciec do progu. Wyprostowalem blaszke, odtluscilem i zakleilem masa na pedzel uszczelniajaca.

Do odkurzacza przytasmowalem kawalek weza ogrodniczego zeby odkurzyc progi od srodka przed zalaniem go konserwacja firlmy BOL. Lewy prog wysluszylem z tylu opalarka i tez dokladnie odkurzylem caly syf.

Zrobilem najpierw jedna warstwe konserwacji - po 2-3 godzinach jak troche przeschlo zalalem oba progi jeszcze raz. Gdybym tego nie zrobil to po zimie pewnie by byla masakra w tym lewym progu. Sprawdzcie u siebie - wyjmijcie zaslepke z progu kolo tylnego kola gdzies i zobaczcie czy nie macie mokro. Jak macie to radze to porobic bo potem bedzie placz ze alfa gnije :)

Takie cos jeszcze znalazlem. U kolegi przed domem. "prawie" takie same dwie GT

Ostatnia edycja:
Naprawilem parktronica. Nie byly podpiete kostki do centralki. Jak je podpiolem to okazalo sie ze jeden czujnik nie "pulsuje". Wymienilem na inny i wszystko zatrybilo :) Mialem zdjety tylny zderzak wiec przy okazji zrobilem maly Mpakiet :) Co myslicie?

358.jpg

359.jpg

360.jpg

361.jpg

362.jpg

363.jpg

Super wygląda GT:) ja u siebie też zrobię taki mały mpakiet ale pomaluje tylko tą dolną część zderzaka między tłumikiem i zaślepkę na ucho.

stunt ty z Człuchowa ? Uzupełnij profil :D

Musialem tak malowac bo gorna czesc tez mialem podrapana. Wywalilem poduszke centralna febi i wsadzilem oryginal uzywany w dobrym stanie i alfa nic sie nie trzesie wkoncu na wolnych obrotach. Przyjemnosc z jazdy wzrosla o 60% :)

Jeśli nie zmieniałeś jeszcze oleum polecam Midland.... jedyna jakość jaka pozostała po Qaker state....

Troche porobione znowu przy Alfie :) Nowy rozrzad nowe filtry nowy olej LM. Po 10 000 w moich rekach.

Do tego upolowalem zegary od Black line z czerwonymi ramkami i bialym podswietlaniem

Zdjecie moze tego nie pokazuje ale w nocy biale podwietlanie wyglada swietnie. Teraz bede jezdzil po nocach zeby na zegary popatrzec :)

Ostatnia edycja:
Eibach -30 chyba.. Taka byla jak przyjechala z Francji. Fajnie wyglada ale masakra jest na dziurach i koleinach. Ciekawe co w zime bedzie jak zaloze 15stki stalowki. Opony maja byc 195/65/15??

Deska wywalona bo skóra sie zmarszczyla od slonca i beznadziejnie wygladalo.

Zegary pasuja idealnie. Wpinasz kostke i gotowe. Tylko ze ty luku bys musial znalezc zegary od 3.2. A czy byly wogole od 3.2 w wersji blackline? Na 100% bedzie ciezko znalezc. Ja na moje polowalem ze 3 miesiace bo musialem trafic od jtd. Polecam wymiane. Wnetrze robie sie pare lat mlodsze :) No a w nocy jest rewelacja z bialym podswietlaniem.

Alfa dostala oryginalne sprezyny zawieszenia. Nareszcie nie skacze po drodze tylko amortyzuje i nawet na 18 jest troche komfortu. Musze jeszcze zbierznosc ustawic. Wie ktos jakie maja byc kąty i zbierznosc przodu i tylu w GT? Bo nie moge znalezc nic na goglach. Cos tam czytalem i 166 ale nie wiem jak to sie ma do GT. Do tego chip i egr off.

Staruszek golden postanowil jej popilnowac troche :)

344.jpg

Amortyzatory
Powrót