Alfa Giulia w 2014?

"Sources said Marchionne will announce Alfa's new status when he unveils his new strategy for Fiat-Chrysler on May 6"

no ciekawe bo to jakby dzisiaj ...

"Alfa has continued to wither as re-launch plans continually missed targets. Last year, Alfa’s global deliveries tumbled 56 percent to 74,000 cars, a level not seen since the late 1960s."

bida z nyndzą

Ostatnia edycja:
"Sources said Marchionne will announce Alfa's new status when he unveils his new strategy for Fiat-Chrysler on May 6"

no ciekawe bo to jakby dzisiaj ...

Dokładnie, to dzisiaj. Też sobie to zapamiętałem. Podobno mają być wreszcie konkrety... Niech przynajmniej ogłoszą kiedy ten nędzny SUV (Compass na płycie Julci już jest) oraz Alfetta (nowe Ghibli jest i ma się dobrze) będą. Obecnie mając dwa modele i 4C to pomału słabo wygląda. Ale przynajmniej jeżdżę ekskluzywnym samochodem:)

Na razie same newsy o markach amerykańskich skupionych pod FCA. Nic o markach europejskich.

Ponad 500KM pod maską? :D

EDYTA:

przeczytajcie sobie zastrzeżenia tej prezentacji na końcu: Certain information included in this presentation, including, without limitation, any forecasts included herein, is forward looking and is subject to important risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially ... (i tak dalej i tak dalej).

:girl_wacko:

Ostatnia edycja:
W tej prezentacji o Alfie zostały napisane dwie bardzo ważne rzeczy, które mnie cieszą. Po pierwsze, AR nie chce być marką-siostrą i nie chce aby jej auta były kopiami/siostrami innych samochodów FCA, tylko ze zmienionym logiem i grillem. To ważne, że ta niezależność, o której mówią ma też się przełożyć na design, rozwiązania i filozofię tworzenia. Inaczej niż ma to miejsce w VAG. Tam najpierw jest robione auto a później doczepiana do niego filozofia. Druga kwestia, która mnie cieszy (jeżeli jest prawdą - to trudno zweryfikować) to pokazanie, że Alfa pracowała, eksperymentowała, szukała rozwiązań. Pokazanie, że marka mogła nie nadążyć komercyjnie za niemieckimi koncernami, ale że ten czas został wykorzystany i nie stracili już tak wiele jeżeli chodzi o know-how, myśl techniczną na poziomie projektowania czy tworzenia rozwiązań. To jest bardzo fajny sygnał dla rynku. Alfa poprzez te wszystkie nawiązania do niemieckiego przemysłu samochodowego stara się powiedzieć jedną prostą rzecz: "Jeżeli planujesz kupić w najbliższym czasie auto - wstrzymaj się na moment, pracowaliśmy nad czymś, będzie w 2018." I chyba trochę właśnie tym jest 4C - takim wyraźnym sygnałem: "Nie próżnowaliśmy.". No bo przecież jak zostało powiedziane na tej właśnie konferencji: "No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall." ;)

2018?

Mnie jednak zastanawia fakt, że Giulia (?) ma się pokazać w końcu 2015 roku a później ma być modyfikowana (?) uzupełniana (?) w latach 2016-2018.

Z jednego prostego powodu - AR prawdopodobnie chce się wstrzelić jak najbliżej wypuszczenia nowych generacji niemieckiej konkurencji. Zważywszy na to że stracili tyle lat - to dobry ruch.

Fajnie, że będą kontynuować linię kompaktów, Giulietta będzie miała następcę. Pomysł z MiTo nie do końca mi się podobał.

Mnie prezentacja nie przekonała ... by wstrzymać się z zakupem nowego auta. Na jesień 2014 planowane są co najmniej 2 premiery (Mondeo i Passat). Jest również i Lexus i nowa Mazda 6. Będzie również i nowy Superb III. Alfa z Gulią nie wstrzeli się w nowe auta konkurencji ... będzie już po wszystkim.
Według mnie rynek nie czeka na nową Alfę ... czeka na nowe modele i nowe pomysły. Tu liczą się inwestycje i dostęp do nowych technologii.
Wspomnieniami o wspaniałej historii nie będziemy przecież żyli wiecznie.
Opowieści o wielkich planach made by Sergio to ja już raz słyszałem i nie mam zamiaru się dać dym..ć drugi raz.
Będzie nowe auto to i będzie z pewnością i sprzedaż ... a może i sukces biznesowy. Czas zweryfikuje wszelkie zapowiedzi Sergio.
Prezentacja Fiata jest znacznie bardziej obiecująca i przekonująca - przynajmniej dla mnie.

Ty tak na poważnie? Jak napisał kolega powyżej: "No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Muszę kupić nowe auto a do 2016 nie będę czekał bo nie będę miał czym jeździć przez najbliższe 2 lata.
To jest LIVE a nie kolejne obietnice ... że będzie Gullia.
Jak będzie nowa Alfa to z przyjemnością ją kupię ... ale według planów Sergio to dopiero będzie możliwe od 2016.

Dodano po 5 minutes:

A jakie zamaskowane auto jest na stronie 43 prezentacji?

Sent from my iPhone

Mówisz o aucie realnie dostępnym w 1Q2016 ... zakładając że nic nieprzewidzianego się nie wydarzy z projektem?

Ostatnia edycja:
Nie pytam tylko jakie auto jest na zdjeciu na stronie 43 jako zamaskowane

Sent from my iPhone

Amortyzatory
Powrót