cuoreventi - AR 156 2.0 JTS Bn

A co wy chłopaki pod przedszkolem się spotykacie?

Bo my lubimy takie zabawy jak wymienianie się zabawkami :)

teraz tylko pozostaje zrobić sesje do kalendarza

Ale to nie tym kalkulatorem który pod ręką miałem :)

Jeszcze jedno foto, w trakcie sprawdzania ciśnienia w oponach

dla mnie lepiej wygladala na szprychach tych co od yeke przymierzales, ale te tez sa spoko :)

Wiele taka felga kosztuje? :>

Nie ma ich zbyt wiele w sprzedaży. Teraz na allegro są chyba tylko 2-3 komplety. Ten był najmniej zniszczony.
Inna kwestia to ET tych felg. Felgi 17 cali przewidziane do 156 powinny mieć ET w przedziale 35-42, a w GTV zupełnie inne, przez co telefony 17 cali mają ET30. Jest to prawie na równi z błotnikiem i nie wiem jeszcze czy nie przytrze przy dobiciu. Inna kwestia to opony... do 7,5J szerokości felgi optymalne opony to 225. Ja już zdążyłem zauważyć że trze przy maksymalnym skręcie o plastikowe nadkole.

Z przednim nadkolem to akurat nic strasznego ;) to kwestia opony 225.. ale to nic złego.. tylko przy wolnej prędkości masz tak skręcone koło przy parkowaniu itp żeby to lekko całowało nadkole.. najważniejsze żeby tylne koła przy dobiciu nie uderzały w nadkole bo to już będzie nie dość że nie przyjemne to z uszczerbkiem na oponie i lakierze nadkola również..

cuoreventi no i teraz pytanie czy nei zrobiles sobie duzej lipy, bo o ile przy szprychach jak miales ze duze et wystarczylo zrobic dystanse o tyle jak bedzie mial za male to nic nie zrobisz, jedynie dogiecie blotnikow cos moze pomoc. mi w 146 et mniejsze o 4 tak felgi tarly przy 3 oponach z tylu ze byla masakra.

Mam takie same felgi w swojej alfie, tyle, że 16 :). I kolor również grigio metalico tak samo jak twoja. Mało jest 156-tek w tej pięknej barwie. ;)

Kurcze to z ET trochę lipa. Miałem tak kiedyś w punto i nie szło jechać, a było jeszcze trochę obniżone. I ranty i opony dostawały po dupie :(. No chyba, że będziesz jeździł tylko sam...

Propsuję te Twoje felgi - dobrze to wygląda:)

A co do ocierania... Przecież 156 i tak stoi w garażu zatem nie widzę problemu z jakimkolwiek ocieraniem...:P

teraz mam 225/45/17 na 8 calach et 35 i z tyłu potrafi przytrzeć. Czy czasem przy et 30, ale szerokości 7,5 cala nie będzie felga wystawać tyle samo? Na to bym wrzucił 205/50 bądź 215/45. Nie powinno obcierać moim zdaniem.

Nic sie nie wydało bo to od początku było wiadomo. Jak już z garażu wyjedzie to na wstecznym jeździ żeby przebieg zmniejszyć :).

Kolega muzeum robi

Tak, niebawem będę kasował za wejściówki :)

To jakieś nikczemne pomówienie, że 156 tylko w garażu stoi :P Już 52 tyś nawinięte na koła :)

teraz mam 225/45/17 na 8 calach et 35 i z tyłu potrafi przytrzeć. Czy czasem przy et 30, ale szerokości 7,5 cala nie będzie felga wystawać tyle samo?

Według kalkulatora ET, obie felgi wystają tyle samo (różnica 1mm).
Na razie jest ok. Bagażówki nigdy nie robię. Zazwyczaj jeżdżę w pojedynkę, lub z jednym tylko pasażerem.
Opon też na razie nie planuje zmieniać.

98518881071470503335.jpg

33294716002572059998.jpg

43395763687057739596.jpg

Nawinięte? W FESie? :)
A co do kół, dobrze, że się czasem słuchasz starszych ;)

Mam nadzieje, że mnie nie zbrukasz jak takie same kupie. Nie wiedziałem, że 17ki takie były :D Strasznie mi się podoba :)

Nawinięte? W FESie?
A co do kół, dobrze, że się czasem słuchasz starszych

Nawinięte kołami na asfalt, a MES to potwierdza :)
W Twoim mieście też są fajne 17 calowe felgi na sprzedaż :)

Mam nadzieje, że mnie nie zbrukasz jak takie same kupie. Nie wiedziałem, że 17ki takie były Strasznie mi się podoba

Nie mam nic przeciwko by w Szczecinie jeździły dwie 156 na takich felgach :)

Amortyzatory
Powrót