r-sokol
Aktywny
- Auto
- AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pokaż załącznik 88277
Żartowałem to nie moja, stało to na allegro jakiś czas temu, instalacja instalacją- chociaż czapki z głów, ale kolo rozwalił mnie "sportowym dolotem dodającym kilka kucy". Mam gdzieś jeszcze lepsze
Sokół ładnie CF3 tak jak widzę maja dużo ładniej przy wtryskach kable, wcześniej szły górą i jak fluki wystawały, w porównaniu do mojej twoja jest chyba wzorcowo w tym miejscu, choć i u mnie mało widać- najbardziej wali po gałach czujnik temperatury przy korku oleju.
Pokaż załącznik 88276
W mojej przewody nad skrzynia są krótsze, bo puszczone prosto, nie tak jak u ciebie omijają wybieraki (wada taka że muszą być dobrze ułożone, co jakiś czas temu jednemu panu nie wyszło to 4 i 6 wchodziły z oporem), no i chyba wszystkie są krótsze, no i kompa mam bardziej schowanego. I całe plusy, u ciebie najlepszy jest patent z końcówka do tankowania- tak zawsze powinno być, a nie kaleczyć karoserie dziurami, reduktor też muszę tak opatulić na przyszłą zimę.
Mam pytania, to ty szorowałeś komorę silnika czy poprzedni właściciel, bo tak jak patrze na zbiorniczki i podpora do której jest przymocowany reduktor wyglądają na nowe (skąd zbiorniczki jak coś, bo też zachciało mi się wymienić), komora wyszorowana na błysk i te malowanko, czym to robiłeś??????????
No szkoda ,zwróć uwagę aby te wężyki miały łagodny łuk aby nie zmniejszały przekroju.nie zwróciłem uwagi żeby wtryski miały zlacza katowe.... Przeżyje
Marcin_M - a jak z pracą silnika? Przyśpieszenie, gwałtowne dodawania gazu etc.
Nie zauważyłeś żadnego spadku elastyczności?

Witam.
Skoro dużo jest specjalistów w lpg to zadam pytanie. Czy nie sprawna instalacja gazowa ma wpływ na uruchomienie silnika na benzynie? Proszę kolegów o podpowiedz.
To jeszcze zapytam, czy instalacja lpg może mieć w pływ na brak iskry na świecach w ar146 1,4TS?