Coś o gazowaniu V6 ...

nikt na stacji podczas przeglądu nie robił mi nigdy analizy spalin.. wiec nie wiem jaka ona jest..
lpg mam zamontowane zobaczymy jak wyjdzie spalanie :)
sprawdzałem "zamrażanie" reduktora i jak na razie nic
a przegoniłem ja na odcinku 50 km do 230..co prawda taka prędkość osiągam tylko przy "testach"...
Średnia moja prędkość podróżowania po trasach to 140/160 wiec na pewno Gold da sobie rade..
wracając do analizy spalin mogę jedynie przepisać z kartki
co/hc bieg jałowy 0.03/ 20
przy podwyższonej prędkości biegu jałowego 0.02./15

Moja turbo jak jezdzila tak jezdzi dalej...
niedawno odwiedzil mnie znajomy z Polski ... i byl w szoku za moja instalacja dziala bezzarzutu ...
mial wczesniej podobna konfiguracje i nikt mu nie mogl tego ustawic .. a ze to czasy wtryskow a ze gniazda zaworowe mu sie wypalaja ...
napisze ze czasy wtryskow nic tu nie maja ...

Dyny164 zamiast bić pianę nagraj w końcu film z podglądem parametrów instalacji gazowej + sonda lambda a najlepiej z pomiarem AFR.

Dyny164 zamiast bić pianę nagraj w końcu film z podglądem parametrów instalacji gazowej + sonda lambda a najlepiej z pomiarem AFR.
no i nagram bo juz mnie to wkurza .. trzeba wszystko wszystkim udowadniać ..
pianę? koledzy się skarżą na mnie?

Koledzy piszę tu bo nie chce robić nowego tematu, sprawa ma się tak, instalacja BIGAS, od kilku dni zaczeły falować mi obroty i jak jest zimny silnik tak do 70`C to potrafi zgasnąć, wymieniłem filtry gazu i trochę się poprawiło ale nadal jest problem, po podpięciu pod FES-a pokazuje błędy o braku zapłonów na cylindrach, na benzynie wszystko ok.

Dodam, że gaz nie był podpinany bo w okolicy nie ma gazownika od tej instalacji

Ostatnia edycja:
Tweety - świece wyjmij, zrób zdjęcie i podaj na forum.

Przy okazji... Moja jedzie na gazowanie w czwartek :) rozbieznosc cenowa PB/lpg mnie psychicznie wykancza.
Ale żeby nie OT - hanki, stag300, tomasetto, 8mm.

Gdy cena gazu spada do 2,49 to nic dziwnego, że właściciele V6 decydują się na montaż gazu. Marcin - mam nadzieję, że gazownicy zrobią Ci instalację w miarę ukrytą by nie szpeciła wizualnie tak pięknego silnika.

Listw nie ma pojedyncze Magiki ukryte w baranach.

Przy dolnej głowicy widac główki od tych Magiców (między kolektorami)

Ok, widzę - te 3 białe główki :)
Cannabis - to w Twojej Alfie? Jeżeli tak, to musimy się spotkać na jakiś spociku w mieście, żebym obejrzał na żywo :)

ps. napisałbyś mi jeszcze tylko gdzie robiłeś

Gdy cena gazu spada do 2,49 to nic dziwnego, że właściciele V6 decydują się na montaż gazu. Marcin - mam nadzieję, że gazownicy zrobią Ci instalację w miarę ukrytą by nie szpeciła wizualnie tak pięknego silnika.

Gazownik zrobi OK, a ja na Bliskiej płace 2.38pln za lpg. Za pb95 jest 5.60 po zniżkach. A gaz bedzie tanieć, za to PB drozec. Szykują się duże przebiegi niebawem, więc min. Rostowski musi zajrzeć do czyjejś innej kieszeni. Ja mówię pas.

Amortyzatory
Powrót