Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
dokladnie Mariusz
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
to dlaczego piszesz ze alfa dala Ci po pupie skoro chodzi jak ta lala??Najwidoczniej nie chodzi jak ta lala bo sa male problemiki
Mnie nic nie musisz skanowac jakbys byl na forum trochu dluzej to moze przewinalby ci sie wykres mojego auta jak mialam wgrany soft niewiadomego pochodzenia i tez bylo duzo NM.I przy tej okazji dowiedzialem sie ze wszytsko zalerzy od hamowni co pokaze i pomiary wcale nie musza byc adekwatne do wyniku.A wynik ponad 430nm sa chyba niemozliwe.
porzegladaj moje posty ostatnio poszedł mi wahacz :0to jakie masz problemy??
Moja refleksja była natury ogólnej a nie odnosiła się do Ciebie kolego bami159. Temat brzmi "wady chiptunningu" i właśnie w takim kontekście się wypowiedziałem. Zresztą problemy ze sprzęgłem po chipie nawet w tym temacie są poruszane...
bamn159 to po co piszesz w tym temacie skoro masz problemy z wahaczem
a gdzie robiłes program?? jakie miałes problemy? twoich gratów niechcebami159 moze jestem embrionem ale wiem ze 430nm w tym aucie na ori sprzecie to nie jest SREDNI PROGRAM.Jesli auto ci jezdzi bezproblemowo to graty w twoja strone bo moja przez taki moment kosztowala mnie duzo zdrowia i nie tylko.
brak wad polecam v-tech Kraków robilismy tam trzy auta croma ma 187km i 420nm ducato 200 km nm? i alfa 180km 436 nm
Mnie nic nie musisz skanowac jakbys byl na forum trochu dluzej to moze przewinalby ci sie wykres mojego auta jak mialam wgrany soft niewiadomego pochodzenia i tez bylo duzo NM.I przy tej okazji dowiedzialem sie ze wszytsko zalerzy od hamowni co pokaze i pomiary wcale nie musza byc adekwatne do wyniku.A wynik ponad 430nm sa chyba niemozliwe.
nie jestes jedyny alces1Myślę, że w tym temacie powinien wypowiedzieć się jeszcze kolega Sickboy, który jest zarówno po programie w swojej 1.9 16V jak i świeżo po wymianie sprzęgła i koła dwumasowego.
Bami159 - zanim trafiłem do Cinka, hamowałem samochód na takiej hamowni jak Ty i okazało się, że niestety pomiar dokładny nie jest, o ile moc wiele się nie różniła, o tyle Nm były odjechane niemal w kosmos.
Wykonaj pomiar na innej hamowni - proponuję Maha, porównaj wykresy i przekonasz się.
Wiem co mówię, bo sam tego doświadczyłem.
Pozdrawiam.
- Rafał
kolego mozesz pokazac wykres ze masz 470 NM tak jak i moj pokazal tylko nie mialo to nic wspolnego z rzeczywistoscia i prawdziwym wynikiem.Pozdrawiam i konczymy temat.kolega zabekmj23 nie wieży ze wyszło ponad 430 NM. Auto było miezone na hamowni tyle wyszlo!! nie bede wnikał czy to wynik z kosmosu!! czy na innej było by inaczej, itp. wychodze z założenia ze tyle jest i koniec. Jęzeli komus to przeszkadza to już jego problem,
odemnie to tyle pzdr.
U Grześka. Nie wiem co dokładnie generowało wibracje...Wiem, że się pojawiły po zamontowaniu nowego sprzęgła, docisku i dwumasy valeo...Taki moment w tym silniku to chyba nie mozliwe na ori sprzecie???Ale tu musi sie wypowiedziec cinek.
- - - Updated - - -
Gdzie byles u Grzeska(GSC) zmniejszac parametry??Miales wibracje na dwumasie czy problemy ze sprzegłem???
ok dzieki za info w sobote sie okaze co u mnie i jak to rozwiaze.U Grześka. Nie wiem co dokładnie generowało wibracje...Wiem, że się pojawiły po zamontowaniu nowego sprzęgła, docisku i dwumasy valeo...
Obstawiam, że dwumasa nie zniosła 395 Nm...na starej wszystko było o'k...
to kwestia marketingu! Gdyby fabrycznie wychodziły 180-190 konne 1,9 jtdm, to wtedy nikt by nie kupił cięzszej, droższej o 50 tys. 200 konnej 2.4 jtdm...Rozbrajający jest sposób myślenia zwolenników chipa. Oczywistym jest to, że chip ma negatywny wpływ na układ przeniesienia napędu. Gdyby tak nie było, to dlaczego producent miałby celowo zanizać moc produkowanych przez siebie silników ? Czyżby kolejna spiskowa teoria dziejów ? "Zrobimy na złosc naszym klientom i uwalimy im 20% mocy silnika, a co !"