Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pomyliłem się nie 130st. a około 110. Czyli na tej kreseczce miedzy 90 a 130 / niewiem ile może tam być wziołem średnią/ Dodam że termostat miałem padniety czyli nie trzymał temp. Po wymianie dociąga do tych 110st. po przejechaniu około 15-20 km. ...idzie sobie jednostajnie do tych 110st. i tam też oscyluje 110st.-112st. ...Dodam, że wymieniony został na nowy verneta który w kpl. byl z czujnikiem. Co o tym sądzicie ???
...czyli termostat do wymiany czy mam zmniejszyć siłę nawiewu ?Jak w mrozy będziesz używał ogrzewania intensywnie to skończy się to zamarznięta odmą, a silnika nie zagrzejesz. Jak miałeś zimną rurę to znaczy że nie było obiegu przez chłodnicę - termostat się nie otworzył nawet...
Hej,
poczytałem trochę o temp. silnika i chyba widzę, że też mam walnięty termostat...Ostatnio wracałem ~60km ze zlotuze średnią prędkością i temperaturę miałem max. 60stopni ( tak myślę czy to nie przez to może, że ustawiłem sobie temp. 19stopni i dmuchawę na 4 kreskę..), a dodam, że mam zasłoniętą częściowo chłodnicę. Po dojechaniu do domu, sprawdziłem węże pod maską i tak: ten z prawej był ciepły, a ten z lewej zimny - prawidłowo? Odkąd są te mrozy, nigdy nie widziałem wskazówki w okolicach 90stopni....ba, maksymalna to chyba była 70, ale to przy mocno dynamicznej jeździe...
W lato z kolei elegancko szybko się nagrzewa i trzyma równo 90stopni, stąd u mnie pewna dezorientacja
Każdy mi mówi, że diesle tak mają, ale ja u kilku osób widziałem co innego...Co do termostatu, jeśli uważacie, że to raczej on jest przyczyną - to ten może być? --> http://moto.allegro.pl/termostat-alfa-147-stilo-1-9-jtd-thesis-2-4-jtd-i2862757289.html z czujnikiem temp. widzę, że jest od razu.
:beer:
Bo ten co miałeś to był oryginał BEHRa, a dostałeś zamiennik FACETa. Pytanie za który zapłaciłeś?Hej,
Właśnie dotarł do mnie termostat...inny niż zamówiłem i nie jestem pewien czy będzie pasował do 147 1.9JTD 115km...
Numery katalogowe, tego co chciałem były inne: (46790294, 60816681, 46785392,)...nr "8563" 88st 12C.
Bo ten co miałeś to był oryginał BEHRa, a dostałeś zamiennik FACETa. Pytanie za który zapłaciłeś?