Pablo.
Aktywny
Kolego Pablo, nie wypowiedziałeś się nic o oleju TOTAL QUARTZ 9000 5W40 5L.
Słyszałem tylko pozytywne opinie na temat tej marki/produktu, sam nie stosowałem na dłuższą metę.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kolego Pablo, nie wypowiedziałeś się nic o oleju TOTAL QUARTZ 9000 5W40 5L.
Przecież ja również nic złego nie mówię, mam go nawet w swojej ofercie w sklepie.
Piszę tylko, że są lepsze produkty niż Castrol i tyle.
Jeszcze kilka fotek ze znanej firmy tuningowej z Warszawy
a nasz expert na temat oleju BARDAHL XTC sie nie wypowie?Słyszałem tylko pozytywne opinie na temat tej marki/produktu, sam nie stosowałem na dłuższą metę.
Pablo go nie sprzedaje dlatego jest zly. POCZYTAJ INSTRUKCJE OBSLUGI tej alfy i zalej taki jaki PRODUCENT zaleca. Może byc mobil, motul, elf , gulf ITD ITP. Poproostu w tym wątku pewna osoba zrobiła sobie sklep i nawija na uszy makaron " ciemnocie" jak to sam kiedys nazwał ludzi pytajacych o oleje tutaj. najwazniejsze to to zebys zalal swieży olej i zmienial go czesto. A wybor marki zalezy od CIEBIE. liczy sie zalecana lepkosc.czyli castrol odpada?co z nim nie tak?
a nasz expert na temat oleju BARDAHL XTC sie nie wypowie?
Pablo go nie sprzedaje dlatego jest zly. POCZYTAJ INSTRUKCJE OBSLUGI tej alfy i zalej taki jaki PRODUCENT zaleca. Może byc mobil, motul, elf , gulf ITD ITP. Poproostu w tym wątku pewna osoba zrobiła sobie sklep i nawija na uszy makaron " ciemnocie" jak to sam kiedys nazwał ludzi pytajacych o oleje tutaj. najwazniejsze to to zebys zalal swieży olej i zmienial go czesto. A wybor marki zalezy od CIEBIE.
Jasne,rozumiem.To raczej nie znana u nas marka.Na włoskich forach bardzo chwalony jako idealny do Alfy.Wiosną wleje go do TS.Słyszałem, aczkolwiek nie miałem styczności.
Wypowiadam się przeważnie na temat znanych mi produktów.
- - - Updated - - -
CASTROL
napisz kod silnika jak możesz to coś wymyślimy.
Jasne,rozumiem.To raczej nie znana u nas marka.Na włoskich forach bardzo chwalony jako idealny do Alfy.Wiosną wleje go do TS.
Pablo wszystko pieknie i pelen szacunek. A czy o instrukcji obslugi zle napisalem? A od HANDLOWANIA OLEJAMI JEST DZIAŁ BAZAR. Co bedzie jak inny handlarz tu sie pojawi? kylo Ty juz przestan te Twoje kamazy i taterki porownywac do AR
Bardzo mądrze to ująłeś. Ja również podobną zasadę wyznaje i zdaje się ona mieć sens.Olej ustala zawsze jednak producent urządznia,silnika etc.Tyczy się to silników spalinowych i układów hydraulicznych czy przekładni czy to w przemyśle czy w motoryzacji
O to ci chodzi http://www.kleenflo.pl/wielofunkcyjny-dodatek-uszlachetniaj%C4%85cy-do-oleju-nap%C4%99dowego i do czego to chcesz jak do Alfy to kup pół litra i styknie na całą zimę, jeżeli chcesz uszlachetnić to to jest dobre, lepsze są tylko LM i Millers, ale cudów nie ma, jak nie masz syfu to nic nie poczujesz, bo niby co ma wyczyścić
My walimy 1 litr na tysiąc, taka proporcja o której piszesz jest na maks -10 stopni i nic nie daje jeżeli chodzi o wytrzymałość na mróz, bo teraz przejściowa ma -9 do -12, zawsze pamiętaj żeby dawać największą zalecaną proporcję, stosowanie minimum nic nie daje, to samo nic nie dolewać
Dzięki za odp ,chyba go przetestuje w sumie teraz kan jeszcze gdzieś 440 ml millersa eco diesel ale jak sie skoczy kupię litr tego kleenflo nie jest drogie bo chyba 32-7 zł
Dzięki,nie ma mowy o widzi mi się kiedy np trzeba zalać Przekładnie która na zalew ma 800 litrów oleju.Jest DTRka(nie zawsze po polsku) i wymagania jakie stawia producent urządzena muszą być zapewnione.Są wymagania co do motogodzin i inne takie-krótko to nie można dać d..y i tyle
Przykładów jest wiele w każdym razie jeśli mi się zepsuje samochód i będe musiał iść na autobus lub podrzuc mnie znajomy pare razy czy też wynajme/pożycze czy wykope jakiś samochód na czas naprawy to jest to mój luksus ale jeżeli pracuje w zakładzie produkcyjnym gdzie stanie maszyna bo jest awaria załóżmy jakieś pompy bo olej zemugowal to nie dostane premii bo każda minuta przestoju to potrafi być kolosalna strata,moja firma nie zdąży wywiązać sie z kontraktu na czas i kicha bo pózniej naprawie swój samochód a wszystko przez to że ktoś np chciał oszczędzić i zalał tańszy olej.W obu przypadkach każdy ma przegwizdane![]()
Po zalaniu Millersa odczułeś jakieś zmiany?