• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zwrotnice Giulia 200 KM a 280 KM

Ghostface

Nowy
Auto
Giulia
Witam, czy ktoś z forum ma info (być może był wątek, ale nie udało mi się odszukać) - czy żeby zamontować tarcze 330/320 pochodzące z wersji Veloce, 280 KM - do wersji SUPER, 200KM - to trzeba zmieniać zwrotnice, piasty? czy są one przystosowane do zamontowania tych tarcz z Veloce?
z góry dziękuję za każdą informację.

pozdrawiam :)

Wg.mnie zwrotnice są różne zależnie od wersji napędu na cztery lub dwa koła ,sama piasta z łożyskiem jest taka sama w obu wersjach ,niezależnie od mocy

Przednie zwrotnice są inne od AWD i RWD inaczej mocowany wahacz, natomiast podejrzewam że różnica jest tylko w tarczach i zaciskach.

pomijając zwrotnice które koledzy widzę sprawdzili, nie jest tak (nie mam dostępu do ePera żeby cokolwiek posprawdzać), że jak ktoś ma niezależnie czy Super 2.0 RWD czy 2.2 Q4 to w stanardzie ma małe tarcze i małe zaciski, natomiast z opcją hamulców ma wtedy oba elementy większe jak w Veloce? Ja tak kiedyś rzuciłem tylko okiem na Super RWD i miała na pewno nie tylko mniejsze tarcze ale i zaciski - auta stały obok siebie więc było to wyraźnie widać.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót