• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

zmieniarka czy odtwarzacz mp3?

• Autor wątku Autor wątku masaqqra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

masaqqra

Guest
czesc wszystkim maniakom ;)
pytanko do was. mam w swojej niuni zwykly odtwarzacz plyt audio i to mnie boli bo lubie sobie posluchac w czasie jazdy a ciagle zmienianie plyt mnie wkurza - wiem ze jakosc dzwieku jest najlepsza wlasnie z audio ale nie to dla mnie jest najwazniejsze. no wlasnie jakie rozwiazanie waszym zdaniem jest lepsze, zmienic oryginalny odtwarzacz na taki ktory czyta rowniez mp3, czy moze wladowac zmieniarke do bagaznika?

p.s. podoba mi sie czolowka z tej strony:pleasantry: http://www.alfaowner.com

Zdecydowanie mp3, a jeszcze wygodniejsze jest z usb, podpinasz pendriva i nawet płyt nie musisz nagrywać.

spoko, z tym ze teraz mam oryginalnie pasujacy odtwarzacz a inny moze wygladac dziwnie

okurze temat bo nie dokonca odpowiedz mnie satysfakcjonuje!!!

jak zmienie odtwarzacz, ktory mam na taki co czyta mp3 itd to obudowa zawnetrzna bedzie inna - juz nie pasaujaca do reszty tak jak oryginal,
ok kumam
a czy zeby wstawic zmieniarke to tez potrzeba zmienic odtwarzacz, czy moze to sie jakos tylko podlacza pod odtwarzacz jaki mam obecnie a w bagaznik wrzuca sie zmieniarke?

zmieniarki to przestarzale urzadzenia, niestety. Poszukaj modelu radia ktory Ci spasuje wygladem do konsoli i bedzie mial wejscie na usb, a najlepiej z kabelkiem usb ktory mozesz gdzies schowac.

no spoko, a co masz na mysli piszac: 'a najlepiej z kabelkiem usb ktory mozesz gdzies schowac'?

Masaqqra, a co powiesz na emulator zmieniarki na mp3? (http://allegro.pl/listing/search.php?string=zmieniarka+mp3+alfa)

Ja w zeszłym tygodniu zamontowałem u siebie xcarlink pod firmowe radio Alfy i jestem zadowolony - "zmieniarka" leży sobie w schowku, montaż bardzo prosty, łyka karty SD i pendrive'y, nawet wejście aux in jest. Działa sterowanie z kierownicy, radio pozostaje firmowe, więc jest "ładnie". Ja kupiłem za 350.

Minusem, w porównaniu do radia z mp3, jest brak obsługi tagów ID3, no i za taką cenę kupisz to całe radio a nie sam interfejs. Ale jeśli zależy Ci na zachowaniu wyglądu konsoli to opcja jest sensowna.

podoba mi sie ciekawe rozwiazanie. musze sie z ta mysla przespac i zobacze co za pomysly mi przyjda jutro

Ja w zeszłym tygodniu zamontowałem u siebie xcarlink pod firmowe radio Alfy i jestem zadowolony - "zmieniarka" leży sobie w schowku, montaż bardzo prosty, łyka karty SD i pendrive'y, nawet wejście aux in jest. Działa sterowanie z kierownicy, radio pozostaje firmowe, więc jest "ładnie". Ja kupiłem za 350.

Minusem, w porównaniu do radia z mp3, jest brak obsługi tagów ID3, no i za taką cenę kupisz to całe radio a nie sam interfejs. Ale jeśli zależy Ci na zachowaniu wyglądu konsoli to opcja jest sensowna.

to jest bardzo dobra koncepcja.
wczoraj w audi A8 mojego brata montowałem właśnie taki emulator zmieniarki.sprawdza się rewelacyjnie a radio pozostało fabryczne.wszystko działa tak jakby podpięta była zmieniarka.dźwięk również jest na wysokim poziomie.

a może mp3 z transmiterem FM??

no spoko, a co masz na mysli piszac: 'a najlepiej z kabelkiem usb ktory mozesz gdzies schowac'?

wiekszosc radii samochodowych ma wejscie w panelu i kiedy wpinasz pamiec usb wyglada jak "idz stad i nie wracaj" ale np Kenwood ma radia z kablem z tylu i koncowka do usb ktory mozesz wcisnac np w schowek pod radiem i tam podlaczyc pamiec.

Co do transmiterow FM nie polecam... chyba ze na codzien slucha sie muzyki slabej jakosci.

Opcja emulatora tez nie jest zla i jest to jakas alternatywa ;) ale osobicie wolalbym dobre radio, pozdrawiam

nie no jasne że najlepiej jest zmienić sobie radyjko na takie z mp3 i złączem usb ale pierwsze to koszta, drugie wygląd a trzecie sterowanie z kierownicy - wiem że są interfejsy ale to kolejny wydatek. Czytałem gdzieś w necie o przenośnej mp3 bodajże pentagrama ceny już od 119,-
http://www.allegro.pl/item978524130_pentagram_volt_2gb_transmiter_microsd_70h_na_bat.html
i powiem szczerze że byłem zaskoczony oceną... oczywiście na plus. Ja osobiście planuje właśnie zakupić taką mp3-jkę.

najbardziej podoba mi sie opcja emulatora zmieniarki a jesli bede chcial posluchac audio cd to zawsze mam dobrze dzialajacy odtwarzacz pod reka :)

Ja sobie kupiłem radyjko z portem USB na tyle, kabelek przeciągnąłem do schowka i z kawałka blaszki zrobiłem obudowę portu, który wygląda jakby był tam fabrycznie zamontowany, do tego 4GB na pendrivie i gra muzyka:D Radio to Blaupunkt Brisbane SD48:)

Amortyzatory
Powrót