• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Zimówki do MITO

LukJag

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito 1.4 16v
Witam, mam pytanko w sprawie opon zimowych na orginalne felgi Alfy 16stki fabryczne.Alfa Romeo Mito 1.4 16v 2010r:) Jakie doradzacie jesli chodzi o marke itp a takze rozmiar?? Jaka jest maksymalna badz minimalna szerokosc opon na te felgi 16stki ?? I czy ewentualnie stalowe 15 stki tez wejda tylko z jaką szerokoscia i profilem??Dzieki za info :)

Rozmiar 195/55r16 H

Jeżdżę na Dunlop i jestem zadowolony.

Ja jeżdżę na Yokohama i też jestem zadowolony. Nie kupuj chińskich opon i będzie dobrze. Rozmiar, który podał Andrzej jest OK (sam na takim jeżdżę w zimie).
Warto dopłacić parę zł do wyższego modelu ze względu na mieszankę, z reguły opony są już tak podobne do Siebie, że ciężko się zdecydować. Te z wyższej półki mają lepiej dobraną mieszankę i zachowują lepszą sztywność podczas manewrów.

Kiedyś kupiłem tańsze opony i byłem niezadowolony.

Nokian jest dobry ale po kilku latach bieżnik odpada ze starości ,ale w zimę super nawet wysoki śnieg im nie straszny, cenowo tez ok.

Amortyzatory
Powrót