• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Zima dwudziestolecia a Giulia

bami159

Nowy
Auto
Giulia
Witam, czy pojawiły się u was jakieś oznaki długiej śnieżnej i mroźnej zimy?
Mam namyśli jakiś nalot rdzy np. Na zaciskach i osłonach tarcz hamulcowych, końcówka tłumika...ewentualnie jakieś ubytki w plastikach scudetto.....itp.lub tez lakier ?

Zakopałem się. Jedyna dolegliwość.

Zauważyłem nową kontrolka EPS

Też zauważyłem, jednak nie zapala się ona przy delikatnych uślizgach, dopiero jak są większe. Zerwanie trakcji również nie zapala kontroli.

I jeszcze na wyświetlaczu między zegarami zapala się kontrolka ABS ACTIVE podczas hamowania z działaniem układu.
W sumie to nie przypominam sobie aby w jakimkolwiek innym z moich obecnych i byłych aut miał kontrolkę ABS która się zapala podczas hamowania z udziałem ABS.

Kontrolka ABS się włącza, ponieważ w odróżnieniu od większości samochodów, w Alfie (Giulia i Stelvio) nie czuć ABS na pedale hamulca. W innych samochodach pedał drży gdy ABS pracuje.

ja zauważyłem- zawsze zakupy robię w piątek przed zamknięciem, wychodzę jako ostatni klient i mam cały parking dla siebie i Giulii w trybie Race :)

Też faktem jest to że giulia ma mały prześwit, więc trzeba się liczyć z tym że auto poprostu zawiśnie

Też faktem jest to że giulia ma mały prześwit, więc trzeba się liczyć z tym że auto poprostu zawiśnie

żeby nie wisieć w w sytuacji jak na obrazku trzeba mieć chyba tuning na monster-trucka.

offtopując: na mojej wsi Wrangler (lub b.podobny, może Jimny) przykozaczył, nie trafił we własny zjazd ze względu na nawiany śnieg (mamy b. dużą różnicę między ulicą a działkami) i też wisiał na podłodze lewym bokiem w powietrzu. Akcja ratunkowa jak przy katastrofie Tupolewa. Czyli prześwit, 4X4 i blokada dryfa w optymalnej sytuacji też nie jest żadną gwarancją sukcesu.

aktualnie, po doświadczaniach ostatnich tygodni 2 kroki bliżej Q4 niż RWD... chociaż wiosna idzie a pamięć dobra, ale krótka.

Kurde, śnieg był raptem dwa tygodnie, mróz taki średni i od razu zima dwudziestolecia? xD

Kurde, śnieg był raptem dwa tygodnie, mróz taki średni i od razu zima dwudziestolecia? xD

rok poprzedni to "dwudziestolecia" (w wiodącym języku obcym dokładnie: 20 20) co przy stabilnym systemie kalendarzowym zdarza się raczej rzadko.

Jak udało sie tobie wykonać osiowanie, u mnie wywala błąd sprzęgła napędu.
normalnie, tak jak i w ok 50 innych autach w których to aktywowałem klientom. zapewne masz jakiś 2016/17 niepoupdatowany i moduł DTCM (Q4) nie obsługuje. Po prostu starsze auta trzeba przygotować - na max poupdatować we wszystkie opcjonalne updaty, zaczynając od radia, potem czasem widać więcej updatów.

Amortyzatory
Powrót