• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Zegary

Auto
Giulietta
2 dni temu odebrałem giuliette i zauważyłem że przy zmianie tryby z Natural na dynamic przygasają mi zegary czy to tak ma być
Nie wiem bo nie zwracałem na to uwagi auto ma 550 km

Przygasają, potem rozjaśniają się maksymalnie i wracają do ustawionej jasności. Taki bajer ;)

Mam tak samo, tylko z N na D, inne zmiany nie przygaszają zegarów. Zakladam, ze tak ma być.

Wysłane z mojego URSUSa C-360 3P

Julka 2012, przy zmianie z N na D ładnie się rozjasniają i wracają do normalnego poziomu. Super bajer :)

Koledzy, tak pobocznie, widzę, żę po 5 latach gromadzi się nalot po drugiej stronie szybek w zegarach, czy brać się za to?

Nie ryzykowałbym, ja nawet nie przecieram szybek zegarów z kurzu, tylko je zdmuchuję.
Jakiekolwiek przecieranie nawet najbardziej miękką szmatką powoduje rysy.
One się rysują od samego patrzenia na nie ;)

Nie ryzykowałbym, ja nawet nie przecieram szybek zegarów z kurzu, tylko je zdmuchuję.
Jakiekolwiek przecieranie nawet najbardziej miękką szmatką powoduje rysy.
One się rysują od samego patrzenia na nie ;)

U mnie też się syf zbiera. (2016 prod, 2017 rej)
Szybka się rysuje od samego patrzenia. Przejechałem kilka razy mikrofibrą i rysy są :D

Pewnie jest to plexi, ale mam też podejrzenie że jest to oczyszczony i skrystalizowany chmicznie jogurt naturalny.

Potwierdzam - od nowości myję tylko u gości na myjni detailingowej i mimo to ryski na zegarach jak najbardziej zaliczone :D (i to nie, że się nie znają - po prostu takie super są te szybki).

Prawda - szybka zegarów jest niebywale wręcz delikatna. Pozostaje jedynie wilgotna szmatka.

Strasznie syfiasty kawał plastiku - tuż po zakupie alfy zabrałem się za jej czyszczenie mikrofibrą nasączoną płynem do szyb. Teraz za każdym razem prowadząc przy zachodzącym słońcu żałuję, że w ogóle ją dotykałem.

Moje też wyglądają już strasznie, kupiłem na próbę Plastx meguiar's bo podobno jest w stanie sobie z tym poradzić. Jak będę miał trochę wolnego czasu to się tym zajmę i wrzucę fotki przed i po

Amortyzatory
Powrót