• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Że niby Lancia...:)

Wczoraj sobie tak z żonką gadaliśmy o takim dużym aucie. Wymiary świetne. Pojemność zrobiła na niej wrażenie. Wygląd w sumie też. Ale jak zobaczyła logo to powiedziała.... nie będę jeździć lancia! A ja pytam dlaczego? Ona na to: "to najgorsze samochody, do daci i lanci nigdy nie wsiądę". :lol: ja mam zupełnie odmienne zdanie, ale to chyba obrazuje opinię publiczną :sarcastic:

Dziś miałem okazję zmierzyć elastyczność na IV. 80-120 robi w 9,3 sek, więc jest całkiem przyzwoicie. Ten sam pomiar zaczęty na III biegu dawał czasy rzędu 10,1-10,3 w zależności od momentu zmiany biegu. Dwumas i mało precyzyjny mechanizm zmiany jednak robią swoje.

Ale jak zobaczyła logo to powiedziała.... nie będę jeździć lancia! A ja pytam dlaczego? Ona na to: "to najgorsze samochody, do daci i lanci nigdy nie wsiądę".

Raczej nie powód do radości. Siedziała kiedyś w takim aucie?

Wczoraj sobie tak z żonką gadaliśmy o takim dużym aucie. Wymiary świetne. Pojemność zrobiła na niej wrażenie. Wygląd w sumie też. Ale jak zobaczyła logo to powiedziała.... nie będę jeździć lancia! A ja pytam dlaczego? Ona na to: "to najgorsze samochody, do daci i lanci nigdy nie wsiądę". :lol: ja mam zupełnie odmienne zdanie, ale to chyba obrazuje opinię publiczną :sarcastic:

Coś kiepsko edukujesz żonę. Przecież jeździ autem tego samego koncernu.

Belfer - piękne auto.

W sumie edukacja tu nie ma nic do rzeczy. Jeździ czym lubi. To pewnie pierwsza i ostatnia alfa dla niej bo tylko 159 jej się podoba. A na giulię nie będzie nas stać długo albo wcale :sarcastic: tak więc przed 159 był francuz, teraz włoszka a potem pewnie będzie niemiec :sarcastic:

Kilka szybkich zdjęć na zimowych kołach.

Felgi kupione przez przypadek bo były opisane, jako rozstaw śrub 5x88 zamiast 5x98.
Nikomu się nie chciało sprawdzić i wisiały na allegro prawie miesiąc z takim opisem, aż w końcu kupiłem za 350 zł:) ET 27, więc nie trzeba było dystansów do zacisków z przodu. Jak się uda wszystko skompletować, to po nowym roku wpadną na przód Brembo i tarcza 310.

Lancia sprzedana. Na jej miejsce kupiłem... prawie identyczną ale rocznik 2010 i przebieg 106 tys na tzw full wypasie z pełną elektryką:)
Wkrótce pojawi się nowy temat.

Powiedzmy, że nie straciła nic na wartości:) Kolega naszego forumowicza mnie zagadnął to sprzedałem.

O żesz Ty.... następnym razem też Cię zagadnę czy czegoś nie sprzedajesz ;P

Ta obecna jest jeszcze ciekawsza. Platinum 2010 z wszystkim co tylko fabryka dawała. Więc możesz zagadnąć za 2-3 lata:)

Weź ją pokaż :D

Sam mam podobną od ponad roku:
2005 rok, 2.0JTD (HDI) 107KM automat, 6 osobowa z kapitańskimi fotelami bez szyberdachów (podobno lubią puszczać wodę). Fajny i mega przydatny bajer to elektrycznie odsuwane drzwi. Niestety ostatnią ją lekko uszkodziłem.Qrrr. Słupek przy cofaniu. Uszkodzony przedni lewy błotnik i zderzak.
Auto super. Przez rok tylko eksploatacyjne rzeczy plus czujnik abs i sprzęgiełko na alternatorze. Najsłabszy punkt - tapicerka (alcantara) i automat. Jak kupiłem to tapicerka była w idealnym stanie. Teraz rozpadł się fotel kierowcy. W sumie to po czyszczeniu preperatem do alcantary ale najgorsze jest to, że po prostu się rozpadł.Materiał zrobił się jak papier.
A Sprzynia? Skrzynia nie nadąża za całą resztą. Muszę teraz zmienić olej w skrzyni bo jak jest zimny to potrafi się przełączyć w tryb awaryjny. Poza tym auto bajka.

Silnik 2.2 JTD co ta za konstrukcja? Czy te silniki mają dobre opinie?

Amortyzatory
Powrót