Pozdrów tescia. Ja mam wujka ttadzia- równy gość
.
Też tak dobrze " wychyla szklanice" ? hehe
Temat uważam za wyczerpany.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pozdrów tescia. Ja mam wujka ttadzia- równy gość
.
Pierwsza szklanka ex aequo z wujem MArianem w rodzinie:sarcastic: w sumie ja nie lepszy:sarcastic:Też tak dobrze " wychyla szklanice" ? hehe
No co ty - dlatego pisze bo gumolcowi nie ufamChociaż teścia mam Tadzia i chłop z niego spoko
![]()
Chodzi o to własnie, że Gepard napisał , iż prawidłowa tuleja banana to 25903 - a nie jest to prawda.
Tylko o to mi się rozchodzi aktualnie. 25903 to pływak który niemal na pewno w ogóle nie wystepuje w Alfie 166.
W każdym razie ta tuleja na pewno nie powinna być z numerem 8 na schemacie
Pierwsza szklanka ex aequo z wujem MArianem w rodzinie:sarcastic: w sumie ja nie lepszy:sarcastic:
.
Dokładnie. Tuleja 8 ( ta druga , zdublowana ) po prostu nie istnieje w Alfie 166
A w bananie Tadzik podaje zapewne dobrze tą 5 ( o tą:- 00021406 TULEJA DRĄŻKA TYLNEGO POPRZECZNEGO GÓRNEGO (WEWN.)
Cały schemat Tadzika sie zgadza oprocz tej jednej , zdublowanej tulei 8.
Najprawdopodobniej chodzi Ci o otwór na mocowanie czujnika poziomowania ksenonów.Finalnie doszedł lewy, ale nie miał tej małej dziurki. Nie pamiętam do czego ona jest.
Masz rację o ten otwór chodzi. Więc trzeba było wiercić.Najprawdopodobniej chodzi Ci o otwór na mocowanie czujnika poziomowania ksenonów.
Panie i Panowie, jeśli ktoś jeszcze nie wie, to Olkusz produkuje już poliuretanowe zamienniki dla dolnych gum mocowań amorów: https://poliuretany.olkusz.pl/pl/p/Gorne-podkladki-tylnych-sprezyn-ALFA-ROMEO-LANCIA-2szt./23111671.
Między tylną sprężyną a górnym mocowaniem jest właśnie taki pierścień tylko gumowy a oni robią z poliuretanu. Jest to element konstrukcyjny a nie żeby utwardzić zawieszenie.Właśnie zastanawiałem się co to za ustrojstwo i chciałem do nich zadzwonić aby dopytać, ale to przecież nie jest guma mocowania amortyzatora tylko podkładka pod sprężynę, wkładana na amortyzator (?) żeby jeszcze utwardzić tylny zawias? Ja to tak rozumiem przynajmniej.
Między tylną sprężyną a górnym mocowaniem jest właśnie taki pierścień tylko gumowy a oni robią z poliuretanu. Jest to element konstrukcyjny a nie żeby utwardzić zawieszenie.
Do poduszek tylko jeden krok w górę, chociaż tam sprawa wydaje się być trochę bardziej skomplikowana ze względu na metalową obudowę![]()