żarówki h7 osram hyper 5000k

• Autor wątku Autor wątku Kamil Śliwiński
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ok to czekam na relację :)

Poniżej fotki po zainstalowaniu hyperów. Światła postojowe to LEDy więc jak widać barwa bardzo zbliżona. Wygląda to rewelacyjnie. Co prawda światła jest jakby minimalnie mniej niz w przypadku Tunsgramów, ale może to tylko złudzenie ze względu na jego barwę.

attachment.php
attachment.php

A tutaj porównanie hyperów z tunsgramami:
attachment.php

Ja jak narazie jestem zadowolony. Żarówki na żywo naprawdę robią dobre wrażenie. Dają czysto białe światło, a jeśli chodzi o test drogowy to będę musiał jeszcze trochę pojeździć, żeby obiektywnie ocenić, ponieważ póki co miałem tylko okazję zrobić krótką trasę po mieście wieczorem.

Załączniki

• osram.jpg
    osram.jpg
    43.5 KB · Wyświetleń: 1,389
  • osram2.JPG
    osram2.JPG
    159.6 KB · Wyświetleń: 1,411
  • osram3.jpg
    osram3.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 1,539
hej, tunsgramam na zdjęciu porównawczym jest na lewej stronie czy po prawej, bo patrząc na zdjęcie światło które wpada w kolor niebieski jest wyraźnie słabsze.

Tunsgram jest po prawej stronę (cieplejszy kolor) rzeczywiście patrząc na podłożę wydaje się że Tunsgram daje nieco więcej światła ale ogólne wrażenia z Osramów są naprawdę niezłe.
Nie wiem ile ma chwile obecną moją opinia jest spowodowana zachwytem z koloru i tego jak wygląda samochód z tymi światłami a na ile ilością światła jakie dają żarówki. Dlatego chyba najlepiej będzie jak jeszcze trochę protestuję w trasie i wtedy postaram się napisać coś więcej.

tak jak kiedyś pisałem te Osramy naprawdę mocno się grzeją w porównaniu do zwykłych żarówek... Mam je w domu ale nie odważyłem się ich założyć na stałe...

Ale mają przecież ten sam pobór prądu co zwykła H7 czyli 55W więc ciepła teoretycznie powinny oddawać tyle samo.

Niby tak, ale przez to że są mocno zabarwione na niebiesko, energia nie jest oddawana w postaci świetlnej ale cieplnej. Zresztą zobaczycie jak będą te żarówki świecić na deszczu w nocy...

odświeży ktoś temat tych żarówek, warto je kupować, widać dobrze po zmroku, w deszczu?

odświeży ktoś temat tych żarówek, warto je kupować, widać dobrze po zmroku, w deszczu?
Sam mam takie żarówki i niedługo je wywalam. W dzień świecą ładnym, białym światłem. W ładną noc (czyt. suchą) świecą znośnie, ale jak tylko zaczyna padać to równie dobrze możesz je wyłączyć, bo nic kompletnie nie dają...

na mokrym to chyba nawet i xenony słabo świeca bo cześć światła jest odbita.

Odkopię.

Bo zakupiłem takie żarówki w trasie jak przepaliła mi się żarówka - więc nie mam możliwości zwrotu. A sprzedawca nic nie mówił o braku homologacji... A ja nie przyuważyłem napisu off-road.

Ale dlaczego one nie mają homologacji, bo za mocno świecą ? Czy że nie do użytku w warunkach deszczowych / śnieżnych ?

To może wpakuje je na światłą drogowe bo teraz mam jakieś zwykłe żółte H7... A na mijania dam osram night breaker plus... Czy mają one podobną barwę ?

Kupilem je ze wzgledu na brak homologacji bo spodziewalem sie cos w stylu efektu wow... No i się mega rozczarowalem. W lampie zeczywiscie wyglada to fajnie, jasne biale światło. Na drodze juz tak nie jest. swiatla jest bardzo malo, w sumie go nie ma gdzies sie wszedzie rozmywa. Nie bardzo rozumiem czego to ma byc do jazdy terenowej skoro na drodze jest slabo to w lesie... Po godzinie jazdy w nocy w miescie wrocilem do starej zarowki...

Amortyzatory
Powrót